1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Borsa İstanbul’da Son 20 Ayın Rekoru Kırıldı!
Borsa İstanbul’da Son 20 Ayın Rekoru Kırıldı!

Borsa İstanbul’da Son 20 Ayın Rekoru Kırıldı!

Borsa İstanbul günü yüzde 1,36’lık artışla 106 bin 846 puandan kapatarak son 20 ayın rekorunu kırdığı ve 106 bin direnç noktasını aştığı görülüyor.

A+A-

 BIST 100 endeksi için bugün son 20 ayın en tüksek rakamına ulaşılarak rekor kırmanın mutluluğu yaşanıyor. En son 20 ay önce bu seviyeleri gören BIST 100 endeksi daha sonra yaşanan ekonomik sorunlar, küresel krizler ve dünya çapında ortaya çıkan siyasal sorunlar nedeniyle oldukça çalkantılı dönemler yaşamıştı. 

Yaklaşık 2 yıllık süreçte birçok defa 106 bin sınırına gelen BIST 100 endeksi her defasında bu psikolojik sınırı aşamayarak geri gelmişti. Fakat son dönemde ekonomide görülen bahar havası, yaşanan para girişi ve coğrafyamızda yaşanan sorunların önemli bir bölümünün ortadan kalkmasıyla Borsa İstanbul’un büyük bir yükseliş rallisine girdiği görülüyor. Çok değil daha 1 ay önce 93 bin seviyelerine kadar inen endeks tarihten sonra ardına bakmayarak banka hisselerinin önderliğinde 106 bin seviyelerine kadar gelmişti.

Psikolojik Sınır Aşıldı

BIST 100 endeksinde bugün en çok merak edilen konuların başında psikolojik direnç noktası olan 106 bin seviyesinin aşılıp aşılamayacağı olmuştu. Seansın başlaması ile birlikte kendisinin 106 bin seviyesinin üstüne atan borsa gelen kar satışlarına rağmen bu seviyelerde kalmayı başardı. Seans sonuna doğru gelen alımlarla birlikte BIST 100 endeksi son 20 ayın en yüksek seviyesi olan 106 bin 846 seviyesinde günü kapattığı görüldü. Yarın bu seviyenin korunması ile birlikte endeksin 115 bin seviyelerine doğru hareket etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.