1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Antalya’da Öykü Arin Umut Dolu
Antalya’da Öykü Arin Umut Dolu

Antalya’da Öykü Arin Umut Dolu

Antalya’da 6 ay önce babasından yapılan naklin yüzde 98,5 oranında tuttuğu Lösemi hastası Öykü Arin için olumlu gelişmeler yaşanırken 2 yıllık kritik bir sürecin yaşanacağı ifade ediliyor.

A+A-

Bir yıl önce İzmir'de Lösemi teşhisi koyulan küçük Öykü Arin Yazıcı, tedavisinin daha iyi yapılabilmesi amacıyla Antalya'ya getirilmişti. Öykünün annesi ve babası tarafından 'Öykü Arin'e umut ol, donör ol' kampanyası sosyal medyanın da yardımı ile başlatılmış ve oldukça büyük bir başarı sağlanmıştı. 

Yurt içinde ve dışında kampanyaya katılan binlerce bağışçı küçük Öykü'ye çare olabilmek amacıyla kök hücre bağışında bulunmuştu. Öykü Arin için bağışlanan binlerce kök hücreler sayesinde nakil bekleyen birçok hastaya uyumlu kök hücre bulunabilmişti. Öykü’nün hikâyesi ile birçok lösemi hastası hayata daha umutlu bakabiliyor.

Öykü Artık Maskesini Takıp Dışarı Çıkabiliyor

Öykü Arin'in şuan itibari ile sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Öykü’nün annesi Eylem Şen Yazıcı, tedavinin halen sürdüğünü belirtti. Naklin üzerinden yaklaşık 6 ay geçtiğini belirten anne Yazıcı, kritik sürecin hala devam ettiğini ama oldukça umutlu olduklarını ifade etti.

Yazıcı, önümüzdeki günlerde Öykü’nün kullandığı İlaçlardan birinin kesileceğini belirtirken, Öykü’nün sağlığı ile ilgili herhangi bir olumsuz gelişmenin olmadığını ifade etti. Normal değerlerinin düzelmesi için önlerinde ki 2 yılın oldukça kritik olduğunu vurgulayan anneoldukça dikkatli olduklarını söyledi.Öykü için hala dışarı çıkmanın riskli olduğunu söyleyen anne, insanların olmadığı saatlerde kızının maskesini takarak dışarı çıkardığını belirti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.