1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye Ekonomisine Yabancı Yatırım Desteği
Türkiye Ekonomisine Yabancı Yatırım Desteği

Türkiye Ekonomisine Yabancı Yatırım Desteği

Türkiye’ye yabancı yatırımı akın akın devam ediyor. Artış yüzdesi 91.3 olarak gösterilirken, ekonomik durum detayları paylaşıldı.

A+A-

Türkiye’ye ağustos ayı sonunda Asya’dan 1.7 milyar dolarlık sermaye yatırımı gerçekleşti. Türkiye ekonomisi için başarılı bir yatırım oldu. Bu yatırım ile toplam yatırımların yüzde payı %39.5 gibi önemli bir rakam. Asyalı yerleşiklerin yatırım artışı bu şekilde %91.3 olarak arttı.

Doğrudan Yatırımlarda Artış

Bakıldığında doğrudan yatırımlarda büyük oranda artış olduğu gözüküyor. Türkiye Cumhuriyet Bankası verilerine göre geçen yılın verilerine göre doğrudan yatırımın oranı %11 yükseldi. Bölgesel olarak bakıldığında ise en fazla yatırım 2 milyar 252 milyon dolar ile Avrupa’dan geldi. Türkiye Asya’dan 1 milyar 693 milyon dolar yatırım çekti. Amerika’da ise 306 milyon dolar, Afrika ise yatırım tutarı 31 milyon olarak verilmiştir. Doğrudan yatırım tutarları bu şekilde açıklanmıştır.

Yabancı Yatırımlarda Artış

Genel olarak bakıldığında, Türkiye’ye yabancı yatırım desteği kapsamında artışın olduğu görülüyor. Türkiye’ye doğrudan yatırımların %52.6’lık bölümünün Avrupalı olduğu gözüküyor. Bunun dışında Asyalı olan yatırımcı yüzdesi ise %39.5 olarak açıklanmıştır. Geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana artış olan yatırımlar ülke ekonomisini de destekler niteliktedir. Yapılan yatırımlar, yapılan ihracatlar gibi pek çok iş, ülkenin ekonomik anlamda da başarısını arttırmasını, durumunu dengelemesini sağlayacak olan adımlardır. Ekonomiye dair gelişmelerin resmi kaynaklardan paylaşılması önemli olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.