1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sağlık Bakanlığı’ndan Neyim Var Uygulaması!
Sağlık Bakanlığı’ndan Neyim Var Uygulaması!

Sağlık Bakanlığı’ndan Neyim Var Uygulaması!

Sağlık Bakanlığı muayene olacak hastaların büyük bir bölümünün ilk olarak yanlış doktoru seçmesini engellemek amacıyla ‘’Neyim Var’’ uygulamasını hayata geçiriyor.

A+A-

Ülkemizde muayene olmak için hastaneye giden her 10 hastadan 6 tanesinin yanlış hekime gitmesi yetkilileri harekete geçirdi. Yaşanan bu yanlış hekim tercihi sebebiyle hastanelerin kaynaklarının verimsiz kullanımını arttığı görüldü.

Bu sorunu ortadan kaldırmak ve hastaların daha bilinçli bir şekilde hekim tercihlerini yapması için geliştirilen ‘’Neyim Var’’ uygulaması hayata geçiyor. Bu uygulama sayesinde hastanelerin daha verimli çalışması sağlanırken hem hastane hem de vatandaşların zaman kaybının da çok yüksek oranda bitirileceği ifade ediliyor.

Uygulama Yapay Zekâ İle Çalışacak

‘’Neyim Var’’ uygulamasının tam olarak kullanılması ile birlikte sistemin hastaları en doğru uzmanlık dalına yönlendirmesi amaçlanıyor.Sistemin içerisinde yer alacak olan yapay zekahastalara rahatsızlıklarının ne olduğunu anlamaya yönelik farklı sorular yönetecek bu sayede yapay zeka rahatsızlık ile ilgili kapsamlı bir bilgi toplayarak bu bilgileri değerlendirecek. 

Yapay zekâ tarafından hastalığın durumuna göre en fazla 22 soru sorulabilecek. Bu bilgiler sonucunda yapay zeka hastalara başvurulması gereken 3 branş ve 5 olası tanı önerisi yapacak. Hastaneye gitmek gerekmeyen basit şikâyetlerde ise sistem hastaları aile hekimine yönlendirecek. Uygulama ile birlikte hastalar kendileri için en doğru hekime en hızlı bir şekilde yönlendirilmiş olacak.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.