1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sağlık Personeli Alımları Aralık Ayında yapılacak!
Sağlık Personeli Alımları Aralık Ayında yapılacak!

Sağlık Personeli Alımları Aralık Ayında yapılacak!

Sağlık Bakanlığı tarafından alınacak 17 bin 689 alımına ilişkin aylarca oluşan belirsizlik Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları ile betliğe kavuştu.

A+A-

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı içerisinde 30 bin civarında sağlık personeli alınacağını açıklamıştı. Haziran ayında 12 bin sağlık personelinin ataması gerçekleştirilmiş kalan 17 bin 689 personel alımının ise Eylül ve Ekim ayları içerisinde gerçekleştirileceği açıklanmıştı.

Fakat Eylül ve Ekim aylarında atamalarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamasını üzerine Kasım ayının ortasında gelinmesine rağmen ne bakanlıktan ne de Sağlık Bakanında resmi bir açıklama gelmemişti. Hatta sosyal medyada bu sene başka atama yapılmayacağına dair çeşitli paylaşımlarda yapılmıştı. Sağlık çalışanlarının merakla beklediği açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı.

Atamalar Aralık Ayında Gerçekleşecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu ile ilgili ısrarlı sorular üzerine yaptığı açıklamada, Bakanlık çalışanlarının 17 bin 689 kadrolu sağlık çalışanı atanması ile ilgili tüm hazırlıkları bitirdiklerinibelirterek, ataman ile ilişkin taleplerin Cumhurbaşkanlığına gönderildiğini, Buradan karar çıktığında kılavuzun bakanlığın sitesinde yayınlanacağını açıkladı.

Tarih ile ilgili sorular üzerine ise Sağlık Bakanı Fahrettin Kocaher şeyin yolunda gitmesi durumunda Aralık ayında personel alımının gerçekleşeceğini açıkladı. Adayların bir kısmı bu açıklamaya sevinirken bir kısmı ise kılavuzun yayınlanmadan ümitlenmek istemediklerinin geçtiğimiz haftalarda da bu tür söylerim yapılmasına rağmen atamanın gerçekleşmediğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.