1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Moody’s Türkiye’nin Büyüme Tahmininin Yukarı Çekti
Moody’s Türkiye’nin Büyüme Tahmininin Yukarı Çekti

Moody’s Türkiye’nin Büyüme Tahmininin Yukarı Çekti

Ekonomide yaşanan iyileşmelere paralel olarak bir iyi haberde Moody’s den geldi. Firma Türkiye’nin 2019 yılı büyüme verilerini yukarıya çektiği görüldü.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından sunulan raporun Türkiye bölümünde, Türkiye’de büyüme hızınınbeklentilere göreçok daha hızlı bir şekilde ilerlediğiifade edilirken, Türkiye için daha önceki raporda belirtilen 2019 yılı büyüme tahmininieksi yüzde 2 oranından artık yüzde 0,2'yeoranına yükselttiği görülüyor.

Moody's tarafından sunulan “Küresel Makro Ekonomik Görünüm 2020-2021” raporunda, dünya genelinde ekonominin 2020 ve 2021 yılları için daha zayıf bir büyüme göstereceğinefakat bu durumun küresel bazdabir ekonomik resesyona girmesinin beklemediği belirtiliyor.Sunulan raporda, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu G-20 ülkeleri için2020 yılında yüzde 2,6 büyüme beklendiği belirtiliyor.

Büyüme Rakamları Artabilir

Moody’s tarafından sunulan raporda; Türkiye ekonomisinin büyüme beklentilerinin pozitif anlamda değiştirilerek2019 sonunda eksi yüzde 2'oranında pozitif yüzde 0,2'oranına çekildiği açıklandı. Aynı değişim 2020 ve 2021 yılları içinde yapıldığı görülüyor. 2020 için büyüme oranının yüzde 2'den yüzde 3'e çıkarıldığı ve 202 yılı için ise yüzde 3 oranında bir büyüme beklendiği açıklandı. Sunulan raporda büyüme beklentilerinin yukarı yönde revize edilmesinde Türkiye tarafından uygulanan büyüme dostu ekonomi politikalarının etkisi olduğu belirtiliyor. Ülkemizde ki ekonomi uzmanları ise 2020 yılı için yüzde 3’lük beklentinin daha da yukarı çıkabileceği ön görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.