1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Okullardaki Ara Tatil En Çok Turizmcileri Sevindirdi
Okullardaki Ara Tatil En Çok Turizmcileri Sevindirdi

Okullardaki Ara Tatil En Çok Turizmcileri Sevindirdi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez bu yıl uygulanmaya başlayan okullarda ara tatil uygulaması en çok turizmcilerin yüzünü güldürdü.

A+A-

Milli Eğitim bakanlığı geçen sene aldığı bir karar ile eğitim öğretim döneminde hem ilk hem de ikinci dönemde birer hafta öğrencilerin dinlenebilmeleri için ara tatil uygulamasına gidiyor. Bu doğrultuda 15 Kasım 2019 Cuma günü okuldan çıkacak öğrenciler 25 Kasım pazartesine kadar bir tatil yapmış olacaklar. 

Hafta sonu tatillerinin birleşmesi ile ortaya 9 günlük uzun bir tatil imkanı ortaya çıkıyor. Bu durumu değerlendirmek isteyen çalışanlarda yıllık izinlerinin bir bölümünü nu ara tatile denk getirerek aileleri ile birlikte tatile gitmeyi tercih ediyorlar.

Rezervasyonlarda Yüzde 50 Artış Yaşandı

2018 yılının aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yapılan rezervasyonların yüzde 50 oranında arttığı belirtiliyor. Ayrıca düzenlenen tur ve geziler ile birlikte bu ara tatil uygulamasının turizm sektörüne büyük oranda katkı sağladığı görülüyor. 

Turizm uzmanları ise ara tatil uygulamasının devam etmesi durumunda ise ailelerde ara tatil alışkanlığının artacağı ve birkaç yıl içinde bu 2 ara tatil döneminin de turizm anlamında en aktif dönemler arasında olacağını belirtiyorlar. Yapılan değerlendirmeler yapılan bu uygulamanın Turizm sektörüne ekonomik katkısının yüzde 20 seviyelerinde olabileceği ön görülüyor. Ayrıca bu tatil döneminin öğretmenler içinde uygulanması gerektiği bu sayede onlarında tatil planları içine çekilebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.