1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Zihinsel Engelli Öğrenciye Tekmeli Eğitim
Zihinsel Engelli Öğrenciye Tekmeli Eğitim

Zihinsel Engelli Öğrenciye Tekmeli Eğitim

Kayseri’de oyuna oynarken dışlandığı için küsen zihinsel engelli bir öğrenci, öğretmeni tarafından tekmelendikten sonra karga tulumba pencereden içeri alındığı görüntüler büyük tepki topladı.

A+A-

Melikgazi ilçesinde eğitim veren75. Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi bahçesinde çekildiği belirtilen videoda, zihinsel engelli bir öğrenci voleybol oynatılmadığı için küserek oturduğu yerden kalkmadığı görülüyor. Bunun üzerine okulda görevliöğretmenler ve görevliler, öğrenciyi ikna etmeye çalışıyor fakat oyundan dışlandığını düşünenöğrenci küserekyerinden bir türlü kalmadığı görülüyor. 

Görüntülerin devamında öğrenciye küçük düşürücü esprilerin yapıldığı ve kalkmamakta direnen öğrenciyi öğretmenlerin tekme tokat pencereden sınıfa sokmaya çalıştıkları görüldü. Görüntüleri kaydeden vatandaş ise videonu sonunda hala çocuğu dövdüklerinin ve içeriden çocuğun ağlama sesinin geldiğini belirterek videoyu sonlandırdığı görülüyor Bu görüntülerin sosyal medyada yayınlanması ile büyük bir tepki oluştuğu görülüyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Soruşturma Açıyor

Görüntülerde zihinsel engelli öğrenciye şiddet uygulayan öğretmen ve görevliler hakkında ise Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğü yetkilileri tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Görüntülerde yer alan öğretmenler ve görevliler hakkında açılan soruşturma kapsamında kısa süre içerisinde kararın verileceği ve ihmali olan kişi ve kişilerin en süt düzeyde cezalandırılacağı belirtiliyor. Sosyal medyada görüntüleri izleyen binlerce kişi bu kişiler nasıl eğitmen olabilmiş diyerek hayretler içinde kaldıklarını ifade ediyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.