1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Yapay Zeka Ölecekleri Tahmin Ediyor!
Yapay Zeka Ölecekleri Tahmin Ediyor!

Yapay Zeka Ölecekleri Tahmin Ediyor!

ABD’de uzun süreli bir çalışma sonrasında geliştirilen yapay zeka programı EKG sonuçları yüklenmesi ile hastaların bir yıl içerisinde ölme oranlarını yüksek yüzde ile tahmin ediyor.

A+A-

ABD kökenli bir şirket tarafından geliştirilen bir yapay zeka programı, sağlık alanında son yılların en önemli buluşlarından birini yaparak hastaların EKG sonuçlarına göre 1 yıl içerisinde ölüp ölmeyeceklerini yüzde 85 oranla tahmin ediyor.

Bu yapay zeka programı 1 milyon 700 bin kişinin EKG sonuçlarını inceleyerek bu sonuçların sahipleri arasında 1 yıl içerisinde ölecek oranları çok yüksek bir yüzde ile tahmin ettiği görülüyor. Geliştirilen yapay zeka programının bu denli büyük başarısı ileride yapay zeka teknolojisinin insan hayatında gelebileceği noktayı gösterme açısından büyük önem arz ediyor.

Yüzde 85 Doğruluk Payı

Geliştirilen bu yapay zeka programına Doktor Brandon ve ekibi tarafından tam tamına 1 milyon 700 bin kişinin EKG sonuçları yükleniyor. Yapay zeka 1 yıl içerisinde ölmesi muhtemel kişileri belirledi. 1 sene sonra liste incelendiğinde programın yüzde 85 oranında ölecek kişileri doğru tespit ettiği belirlendi.

Yapay zeka programı tahmin edilenden de büyük başarı yakalaması sonrasında tahmin oranını yüzde 95’e çıkarmak için çalışmalara başlandığı belirtiliyor. Bu yeni yapay zeka programı sayesinde risk grubunda yer alan hastalar daha hızlı belirlenerek tedavi anlamında daha iyi ve hızlı sonuçların alınması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.