1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Cari Fazlada Yeni Rekor Geldi!
Cari Fazlada Yeni Rekor Geldi!

Cari Fazlada Yeni Rekor Geldi!

2018 yılında gerçekleşen ekonomik durgunluk sonrasında Türkiye 57 milyar dolar cari açıktan yeni rekor olan 5,9 milyar dolar cari fazlaya ulaştığı görülüyor.

A+A-

Çok değil 2018 yılının mayıs ayında 57,9 milyar dolar açık veren Türkiye ekonomisi atılan olumlu adımlar, ekonomide görülen iyileşmeler ve dengeleme süreci ile birlikte açık hızlı bir şekilde kapatılmaya başlanmıştı. 2019 Haziranda ilk kez cari fazla veren Türk ekonomisi o tarihten sonra cari fazlasını arttırarak ülke tarihinin en iyi rakamlarına ulaştığı görülüyor.

Merkez bankası tarafından dün açıklanan veriler doğrultusunda ülke ekonomisi Eylül ayında 2 milyar 477 milyon dolar cari fazla vererek yıllık bazda cari açık rekor seviye olan 5 milyar 895 milyon dolar seviyesine çıktığı görülüyor. Bu rakamın ülke tarihindeki yıllık bazda en yüksek cari fazla olduğu belirtiliyor.

Borsa’da Yeni Rekorlar Geldi

Eko nomide yaşanan iyimser hava her alanda kendini iyice hissettirmeye başladığı görülüyor. Bu anlamda Borsa İstanbul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinde yaşanacak olumlu beklentiler, bölgesel risklerin iyice azalması ve ekonomideki iyileşmenin dehızlı yükselişine devam ediyor.

14 Ekim tarihinde 93 bin 891 seviyesine kadar gerileyen endeks, dün itibariyle 104 bin 428 puana kadar çıktığı görülüyor. Endeks son dönemde yüzde 11,2 artış gösterirken, borsada yer alan şirketlerin değeri de 120 milyar TL’den fazla artarak 1 trilyon lira sınırını geçtiği görülüyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.