1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. WhatsApp’tan Yeni Güvenlik Hamlesi
WhatsApp’tan Yeni Güvenlik Hamlesi

WhatsApp’tan Yeni Güvenlik Hamlesi

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp uygulaması çocuk istismarını engellemek amacıyla şüpheli gördüğü gurupları süresiz engelleyebilecek.

A+A-

Son dönemde yaptığı güncellemeler ile adından sıklıkla söz ettiren ve dünya genelinde 1,5 milyar insan tarafından kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp bu kez adından yaptığı bir yenilik ya da güncelleme ile ilgili değil aldığı bir kararla söz ettirdiği görülüyor. The Next Web internet sitesinde yer alan habere göre, ülkemizde 45 milyon ve dünya genelinde 1,5 milyar abonesi WhatsApp  şüpheli olarak algıladığı sohbet gruplardaki kullanıcıları kalıcı olarak engelleme kararı aldığı belirtiliyor.

Sunulan haberin devamında ise, WhatsApp, sohbet gruplarının adını ve açıklamalarını şüpheli olarak değerlendirdiği grupları kapatma ve bu gruplara üye olan kullanıcıların uygulamayı kullanmasının temelli bir şekilde engellemeyi planlıyor. Kullanıcılar yasak ile ilgili daha kapsamlı bilgi almak istediklerinde  WhatsApp ile iletişime geçtiklerinde hizmet Koşullarını ihlal ettiklerini belirten otomatik bir mesaj alıyorlar. Şimdiye kadar yüzlerce kişi bu uygulamadan dolayı uygulama tarafından engellendiği görülüyor.

WhatsApp Konu İle İlgili Açıklama Yaptı

Yeni geliştirilen teknoloji ile birlikte grupların içeriklerinin incelendiği ve çocuk istismarına engel olmak amacıyla böyle bir karar aldığı belirtiliyor. Kararın açıklanması ile birlikte birçok kullanıcı yapılan uygulamaya destek verirken bazı kullanıcılar ise iletişim gizliliğinin tehdit altında olduğunu belirterek bu uygulamayı eleştirdikleri görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.