1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türk-İş’ten Askeri Ücretten Vergi Alınmaması Talebi
Türk-İş’ten Askeri Ücretten Vergi Alınmaması Talebi

Türk-İş’ten Askeri Ücretten Vergi Alınmaması Talebi

Ülkemizde son yıllarda sürekli tartışılan fakat bir türlü uygulama noktasında adım atılmayan askeri ücretten vergi alınmaması talebi Türk-İş tarafından bir kez daha gündeme getiriliyor.

A+A-

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay Türkiye’de ücretli çalışanların vergi yükü altında giderek daha fazla ezildiklerini, sene başında alınan net ücretin,  senenin ortalarında vergi kesintileri nedeniyle son derece azaldığını belirtti. Türk-İş başkanı Atalay “Türkiye’de yapılması planlanan yeni vergi reformunda başarının ortaya konulabilmesi için ücretliler aleyhine ortaya çıkan olumsuz durumun giderilmesi ile mümkün olacaktır.

Bu doğrultuda sendika olarak meclisten beklentimiz, asgari ücret kadar gelirin vergi dışı bırakılması, ücretli çalışanlar üzerindeki vergi oranının adaletli bir hale getirilmesi ve verginin tabana adaletli bir şekilde yayılmasıdır” ifadelerini kullandığı görülüyor.

Gelir Vergisi Basamakları Güncellenmeli

Türk-İş, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’yı ziyaretlerinde belirtikleri en önemli talep olarak ise gelir vergisi basamaklarının adaletli bir şekilde güncellenmesi ve askeri ücretli çalışandan vergi alınmaması olarak ön plana çıkıyor. Ülkemizde vergi dilimlerine enflasyon oranında zam yapılmadığından dolayı artık ücretliler daha yılık ilk altı ayı dolmadan yeni vergi dilimine giriyor.

Bu doğrultuda daha ilk 9 ay geçmeden ücretliler yılbaşına göre yaklaşık 200 TL oranında bir gelir kaybı yaşadıkları görülüyor. Bu meblağın birçok kişinin bütçesinde delik oluşturduğu ve adaletli bir şekilde güncellenmesi ve her sene enflasyon oranında arttırılması talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.