1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 3600 Ek Gösterge Yasası Meclise Gelebilir!
3600 Ek Gösterge Yasası Meclise Gelebilir!

3600 Ek Gösterge Yasası Meclise Gelebilir!

3600 ek gösterge konusu yaklaşık 2 yıldır Türkiye’nin gündemini meşgul ederken birçok kişi yapılacak düzenlemenin ne zaman yasalaşacağını merak ediyor.

A+A-

Seçimlerden önce verilen 3600 ek gösterge konusunda hala resmi bir gelişmenin olmaması tepkilerin artmasına neden oluyor. Milyonlarca memuru ve ailesini yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge konusunda son dönemde tek resmi açıklama Ak Parti sözcüsü Ömer Çelikten gelmişti.

Açıklamasında 3600 ek gösterge ile ilgili negatif bir yaklaşım olmadığını ve çalışmaların devam ettiğini açıklanmıştı. Arada geçen süre zarfında başka bir resmi açıklama olmaz iken 2019 yılının bitmesine az bir süre kalan umutların yine 2020 senesine kaldığı görülüyor.

2020 Yılının İlk Çeyreğinde Yasa Meclise Gelebilir

Ak Parti’ye yakın kaynaklar ise çalışmalarda sona gelindiğini ve bazı detayların ve yapılacak düzenlemenin bütçeye getireceği yükün nasıl dengeleneceği konusunun değerlendirildiğini ifade ediyorlar. Kulislerde konuşulanlara göre 3600 ek gösterge konusunun 2020 yılının ilk çeyreğinde meclise geleceği konuşuluyor.

Ayrıca meclise gelecek 3600 ek gösterge konusunda beklentilerden farklı bazı düzenlemelerin olabileceği ve bu düzenlemeler neticesinde çalışanların beklentilerinin tam olarak karşılanmayacağı iddia ediliyor. Ak parti cephesinde 3600 ek gösterge ve EYT konusunun gelecek seçimler için oldukça önemli olduğu bu sebeple 2020 yılı içerisinde her 2 konunun da muhakkak çözüme kavuşturulması ve tatminkar sonuçların ortaya konması gerektiği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.