1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sağlık Bakanlığı Mavi Su Olayına El Koydu!
Sağlık Bakanlığı Mavi Su Olayına El Koydu!

Sağlık Bakanlığı Mavi Su Olayına El Koydu!

Son günlerde sosyal medya üzerinden yoğun bir şekilde tanıtımı yapılan ’’mavi su’’ ve ‘’ mavi serum’’ ürünleri ile ilgili Sağlık bakanlığı tarafından inceleme başlatıldığı açıklandı.

A+A-

Sosyal medya platformunda özellikle ünlü isimlerin yer aldığı tanıtımlarla birçok kişinin dikkatini çeken ’’mavi su’’ ve ‘’ mavi serum’’ ürünleri kısa sürede yoğun bir ilgi görmüştü. Fakat gerçek çok kısa sürede ortaya çıktı. Yapılan araştırma ve incelemeler sonrasında ürünlerin belirtilen faydaları sağlamadıkları hatta bu ürünü satan firmaların ürünlerle ilgili hiçbir bilimsel dayanak sürmedikleri anlaşıldı.

Vatandaşlar ise sosyal medyada bu ürününün tanıtımını yapan ünlü isimlere para karşılığı sahtekârlığa alet oldukları için büyük tepki gösterdiler. Bu anlamda bazı vatandaşların bu firmaların tanıtımlarını yapan ünlü isimler hakkında suç duyurusu yapmaya hazırlandıkları belirtiliyor.

Bakanlık Ürünlerin Satışını Yasakladı

Firmaların dolandırıcılıkta ki bir diğer yöntemi ise ’’mavi su’’ ve ‘’ mavi serum’’ ürünlerinin Sağlık Bakanlığı onaylı olduğunu belirten yanlış bilgileridir. Ürünlerle ilgili Salık Bakanlığının onayı dikkatli bir şekilde incelendiğinde ise ürünün sadece kozmetik amaçlı bir şekilde onay aldığı sağlık amaçlı herhangi bir onayının olmadığı görülüyor.

Bazı kanallarda bu ürünlerin sahtekârlık haberlerinin çıkması ile birlikte Sağlık Bakanlığının duruma el koyduğu görülüyor. Yapılan değerlendirmede bu ürünleri internet sitesinden satan firmaların sitelerine erişim engeli konurken ürünün ülkemizde satışının ise yasaklandığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.