1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Boston Synamics’in CEO’su Şok Etti!
Boston Synamics’in CEO’su Şok Etti!

Boston Synamics’in CEO’su Şok Etti!

BBC’nin haberine göre Boston Dynamics’in CEO’su katıldığı panelde denge kavramını anlamak için kızını ittiğini söyledi.

A+A-

Boston  Dynamics’in CEO’su dünya çapında dikkat çeken Atlas adındaki robotu geliştirirken 1 yaşındaki kızını ittiğini itiraf etti. Çocuğun yere düştüğünü ve robotun nasıl dengede durması gerektiğini bilmediğini söyleyen Raibert, tepki çekti. İnsansı robotun holey sopasıyla itilmesine rağmen düşmemesi tam 34 milyon kere izlenmişti.

İnsanları da robotları da itmeyeceğini söyleyen CEO, askeri kullanım amaçlı olarak petrol ve gaz şirketlerinin ilgisini çeken ürününü geliştiriyor. Kendisiyle gurur duyduğunu söyleyen Raibert, robotları kiralamak için 3 bin 500’den fazla kişinin başvuru yaptığını söyledi. Robotun kiralama bedeli ise son derece yüksek. Bir lüks araç fiyatı kadar olduğu söyleniyor. Ürünle ilgili videoların takipçiler tarafından sık sık beğenildiği de ifade ediliyor.

Atletik Zeka Örneği

Ürünün atletik zeka örneği olduğunu söyleyen ve insanların bazılarının korkunç ürkütücü bulduğunu ifade eden Raibert, yapay zeka değil atletik zeka entegrasyonuyla sistemi kullanıyor. Daha önce Google’ın olan bu marka, henüz kara geçmiş değil.

Arama kurtarma çalışmaları için üretilen robot şirketin ileri gelenlerinin teknolojiyle donatılacağı algısıyla üretilmişti. Ters takla bile atabilen robot son derece güncel bir talep görüyor. Sadece kira bedeli ise lüks bir otomobil bedeliyle eşdeğer. Şirket şuan Japon grup olan Softbank’ın bünyesinde hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.