1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sağlık Ödemelerine Zam Geliyor!
Sağlık Ödemelerine Zam Geliyor!

Sağlık Ödemelerine Zam Geliyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2020 yılından itibaren vatandaşların ödedikleri sağlıkta katkı patı, reçete bedeli ve ilaç başına ücret ödemelerine zam geliyor.

A+A-

2020 yılı vatandaşların cebinden sağlık harcamaları anlamında çok daha fazla bellerin çıkacağı bir yıl olacağa benziyor.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, şehir hastanelerinin sunduğu kaliteli ve teknolojik sağlık hizmeti sayesinde kamu hastanelerinin özel sektörün sunduğu otelcilik hizmeti ile rahatlıkla rekabet edebildiğini belirtmişti.

Bu doğruluda Sağlık Bakanlı Koca Sağlık Uygulama Tebliği’nde yer alan hizmetlerin fiyatlarında 2020 yılı için artışların olacağını vurguluyor.Mevcut bakanlık tarafından Sağlıkta Dönüşüm Programı ile başlayan değişim ile birlikte artık vatandaşlar daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmek için ceplerinden daha fazla ödeme yapmaları gerekecek.

Vatandaşlar Tepkili

2020 yılından itibaren sağlık anlamında vatandaşların ödedikleri pay oranlarının artacak olmasına ise büyük tepki geliyor. Tepkilerin odağında ise devletin giderek sosyal sağlık hizmetlerinden kaymaya başlaması gösteriliyor. Birçok vatandaş hastaneye gittiklerinde sağlıkta katkı patı, reçete bedeli ve ilaç başına ücret ödemeleri ile ceplerinden oldukça yüksek miktarlar çıkarken 2020 yılında bu miktarın daha da artacak olması ile pek çok kişinin bu bedelleri karşılamakta oldukça zorlanabilecekleri iddia ediliyor. Ülkemizde sağlık anlamında kalite ve teknoloji oldukça artarken vatandaşların ödedikleri paylarında artması sonucu pek çok vatandaşın hastaneye gitmeyi en son çara olarak görmeye başladıkları belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.