1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sağlık Bakanlığından Küçük Yusuf’a Yardım
Sağlık Bakanlığından Küçük Yusuf’a Yardım

Sağlık Bakanlığından Küçük Yusuf’a Yardım

Sağlık Bakanlığı ellerinin ısırmasın diye ailesi tarafından ellerine pet şişe geçirilen küçük Yusuf’un görüntülerinin sosyal medyaya yansıması sonucu harekete geçtiği görülüyor.

A+A-

Manisa'da, zeka geriliği olan eşi Asiye Maden ile birlikte yaşayan Serdal Maden,annesi gibi zeka geriliği sorunu bulunan çocukları Yusuf'un sürekli ellerini ısırması ve bu ısırıkların ona zarar vermesinden dolayı son çareolarak çocuğunun ellerini pet şişe ile kapatmak zorunda kalmıştı.

Çocuğun ellerindeki pet şişe ile görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması ile birlikte gelen ihbarlar üzerine sağlık bakanlığın küçük Yusuf’a yardım etmek için harekete geçtiği görülüyor. Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındıkları bilgisi paylaşıldı.

Sağlık Baba Serdal Maden daha önce de çocuklarının Manisa'da bir hastaneye götürmüş ve burada Yusuf'a, bipolar mizaç bozukluğu ile obsesifkompulsif bozukluk tedavisi uygulanmasına rağmen gerekli tedavinin sağlanamadığı bilgisi alındı.

Sağlık Bakanlığı Her Türlü Yardımı Sağlayacak

Küçük Yusuf ve 4 aylık kardeşi Miran Maden’in tedavileriyle ilgilenen Dr. Dilek Omurta’nın tedavi ile ilgili açıklamasında,çocuklarda kendine zarar verme olarak adlandırılan bir belirti bulunduğunu ve bu belirtininpek çok metabolik hastalıkta görülebildiğini belirtti.

Dr. Dilek Omurtaçocuklarda bazım kalıtımsal rahatsızlıkların olduğunu tahmin ettiklerini belirterek tedavi için devletin her türlü yardımı tedavi süreci boyunca yapacağını belirtti. Çocukların tedavilerinin ise oldukça uzun bir süreci kapsayacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.