1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Mehmet Öz’ün Sağlık Kanalı Yayına Başlıyor
Mehmet Öz’ün Sağlık Kanalı Yayına Başlıyor

Mehmet Öz’ün Sağlık Kanalı Yayına Başlıyor

Dünyaca ünlü Türk Kalp Cerrahı Mehmet Öz, ekibi ile birlikte ülkemizde Youtube platformu üzerinden kurduğu sağlık kanalı ile geniş kitlelere güncel sağlık bilgisi sunmayı amaçlıyor.

A+A-

Günümüzde klasik televizyonların yerini internetin aldığı görülüyor. Çok kısa sürede çok daha fazla kişiye ulaşabilmenin en temel yolu ise Youtube video paylaşma ve izleme platformu oluyor. Bu doğrultuda Amerika’da sağlık le ilgili yaptığı programlarla büyük üne kavuşan dünyanın en tanınmış kalp cerrahlarından Mehmet Öz ve ekibi ülkemizde daha güncel ve doğru sağlık bilgisini sunmak adına yeni bir sağlık temalı Youtube kanalı kuruyorlar. Doktor Öz ve ekibinin kuracağı bu sağlık kanalının internet üzerinde sağlıkla ilgili yer alan birçok yanlış ve yalan bilgiye set çekmesi amaçlanıyor.

İnternette Yer alan Bilgilerin Birçoğu Doğru Değil

İnternet her ne kadar bilgiye ulaşmanın en hızlı ve etkili yolu olsa da günümüzde bu özelliğini bilgi kirliliğinden dolayı yavaş yavaş kaybetmeye başladığı görülüyor. Bu durum sağlık ile ilgili haberlerde çok daha vahim bir hal alabiliyor. Çünkü sağlık ile ilgili yanlış, abartılı ve eksik bilgiler kişilerin sağlığını büyük oranda riske uğratabiliyor.

2018 yılında internet üzerinden sunulan sağlık haberleri ile ilgili araştırmaya göre her 100 haber ve bilginin 40 tanesi yalan, yanlış ve eksik oluyor. Bu sebeple Doktor Öz ve ekibinin sağlık kanalının, sağlık ile ilgili bilgi kirliliğinin önüne geçeceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.