1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Çin’de Saat 10’dan Sonra Oyun Oynamak Yasaklandı!
Çin’de Saat 10’dan Sonra Oyun Oynamak Yasaklandı!

Çin’de Saat 10’dan Sonra Oyun Oynamak Yasaklandı!

Çin Halk Cumhuriyetinde artan oyum bağımlılığının önlemeye yönelik olarak alınan önlemlere bir yenisi daha eklenerek 18 yaşından küçüklerin akşam 10’dan sonra oyun oynaması yasaklandı.

A+A-

Oyun sektörünün giderek gelişmesi ve artık neredeyse gerçeğe tıpa tıp benzeyen oyunların piyasaya sürülmesi ile birlikte oyun bağımlılık oranının giderek arttığı görülüyor. Oyun bağımlılık anlamında en olumsuz etkilenen ülkelerden birisi de Çin Halk Cumhuriyeti olduğu belirtiliyor. Ülkede özellikle çocuklarda bağımlılık durumunun oldukça ileri seviyeye geldiği görülüyor.

Bu doğrultuda ülkede çocukların oyun bağımlılığını azaltmak için bir dizi önlemler alınıyor. Salı gününde itibaren yürürlüğe giren önlemler arasında 18 yaşından küçüklerin akşam saat 10’dan sonra oyun oynaması ve günde aralıksız 90 dakikadan fazla süre oyun oynanmasının yasaklanması geliyor. Özellikle çocukların bazı oyunlarca aralıksız saatler geçirmesi onları fiziki ve psikolojik anlamda oldukça olumsuz etkiliyor.

Sınırlama Hafta İçi Geçerli

İn18 yaşından küçükler içinde günce aralıksız en fazla 90 dakika oyun oynama sınırı ise sadece hafta içleri uygulanıyor. Hafta sonları ise 90 dakikalık sınırlama 180 dakikaya çıkarılıyor. Ayrıca çıkarılan yasada çocukların çevrimiçi oyunlara kayıt olurken gerçek isim ve kimlik bilgileri ile kayıt olma zorunluluğu getiriyor. Ayrıca yasa kapsamında oyuncular aylık olarak 28 ile 57 dolar arasında bir meblağda oyun için satın alma yapma sınırı getirildi. Alınan bu önlemlerin oyun bağımlılığının ne derece azaltacağını ise zaman göstereceğe benziyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.