1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. WhatsApp Android Sürümünde Şok Özellik
WhatsApp Android Sürümünde Şok Özellik

WhatsApp Android Sürümünde Şok Özellik

En çok kullanılan uygulamalar arasında olan WhatsApp, yaptığı güncellemeler ile gündeme kalmaya devam ediyor.

A+A-

Evet, Android için duyurulan özellik şok etkisi yarattı. WhatsApp android  güncellemesi ile telefonlarda karanlık mod olacağı, kullanıcılara duyuruldu. Karanlık mod (darkmode), artık standart özelliklerden biri hale gelerek, pek çok kişinin rahatça kullanacağı bir özellik olacak.

Karanlık Mod

Apple yeni işletim sistemi ile İOS 13’e karanlık modu ekleyeceğini bildirmişti. Bununla ilgili detaylı açıklamalar yapılarak, kullanıcıların da bu alanda bilgilenmesi sağlandı. Peki, sonrasında ne mi oldu? Google’da bu gelişmeden geri kalmadı! Android’e karanlık modu getirerek, kullanıcıların beğenisine sundu. Android telefon üreticilerinin arayüzler için karanlık ve diğer adı ile gece modu uygulamasını getirdiği biliniyor. İki işletim sisteminde de bu özellik mevcut. Ancak WhatsApp karanlık mod özelliği ile işlemcisi Android olan kişilerin de bu özelliği yeniden kullanabilmesine olanak tanıyor.

Karanlık Modun Ne Avantajı Var?

Merak konularından biri de bu modun ne gibi avantajları olacağı? Elbette karanlık ortamda kullanıcıların göz sağlığının korunması, OLED ekranlı cihazlarda ise şarj kullanımının düşük şekilde gerçekleşmesi gibi pek çok avantaj sağlıyor. Bunu değerlendirmek isteyen kullanıcılar, WhatsApp ı sık sık kullansa dahi Whatsapp gece modu sayesinde, direkt olarak telefonun da pil ömrünün uzamasını sağlamış oluyor. Son derece avantajlı sonuçların doğması mümkün.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.