1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Isparta’da 8 Milyon Yıllık Fosil Bulundu!
Isparta’da 8 Milyon Yıllık Fosil Bulundu!

Isparta’da 8 Milyon Yıllık Fosil Bulundu!

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde yapılan kazı çalışmaları sonucu 8 milyon yıllık olduğu tahmin edilen fosillere ulaşıldı.

A+A-

Fil, gergedan, zürafa gibi hayvanlara ait olduğu tahmin edilen fosiller son derece 3 yıldır kazı yapılan Kuyucak, Dedeçam ve Tokmacık köylerinde bulundu. Süleyman Demirel Üniversitesi  tarafından yapılan çalışmalara çevre okullardan da ekipler katıldı.

Ayrıca Paris Müzesi’nden de araştırmaların dahil edildiği projede biyoçeşitlilik açısından son derece zengin olan tarihsel aydınlanmalar yaşandı. Anadolu’da neredeyse tüm hayvan türlerinin görüldüğünü söyleyen uzmanlar araştırmanın devamının gelmesi için katkılarından dolayı ekibe teşekkür etti. Buluntuların incelenmesi için dikkat çeken bu çalışmalar çok sayıda uzman tarafından yakından takip ediliyor.

Kayseri ve Adıyaman’da Bulunmuştu

Kayseri ve Adıyaman’da da bulunan fosillerin mamutlardan daha farklı bir tür olduğu anlaşılmıştı. 7,5 milyon yıl evvel yaşadığı tahmin edilen bu fosillerde de büyüklük ve bütünlük açısından tek olan örneklere rastlandı. Uzmanlar burada yaşayan canlıların çene yapılarını inceleyerek ne tür besinler tükettiklerini anlamaya çalışacaklar.

Yurt dışından araştırmacıların da yoğun olarak takip ettiği incelemeler, mamut türlerinden çok daha eski ve tüm dünyanın yakın gözlemi altında. Dünyada bugüne kadar hiçbir örneği görülmeyen fosiller için Fİnlandiya’dan araştırmacılar gelmişti. 2.5 metre uzunluğundaki fosillerin ilgi çekicilik açısından dikkat çeken ürünler olması çok sayıda kişinin incelemesi için bir arada bulunmasını sağladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.