1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Ispanak Vakası Sayısı Artıyor!
Ispanak Vakası Sayısı Artıyor!

Ispanak Vakası Sayısı Artıyor!

Ispanak gibi mevsim sebzelerinin tüketildiği bu günlerde yaşanan zehirlenme vakası, çok sayıda kişiyi etkilemişti.

A+A-

İstanbul ve Tekirdağ’dan sonra Kocaeli ve Edirne’ye de sıçrayan ıspanak vakasından etkilenenlerin sayısı 200’e yaklaştı. Birçok kişinin etkilendiği ve zehirlenme vakasının ıspanağın içine karışan yabani otlar olduğunu açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, topraktaki bakteriler ve zehirli tarım ilaçlarından bahsederek alınan yiyeceklerin iyice yıkanması gerektiğini söyledi. Satın alınan sebzelerin iyice temizlenip öyle tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Doktorların sürekli uyarılarda bulunduğu olayla ilgili taburcu olanlar gibi yeniden hastaneye ulaşanlar da oldu. Ispanak yediği için zehirlenen kişilerdeki artışın ıspanak satışlarını da azalttığı ortaya çıktı ve pazarlarda vatandaşın yeşillik ürün dahi almadıkları ifade edildi. Zararlı otlardan temizlenip iyice yıkanması gereken ürünleri tüketip zehirlenme belirtisi gösterenlerin hemen hekime danışması gerekiyor.

Uzmanlar Uyarılarını Arttırdı

Alınan sebze ve meyvelerdeki tarım ilaçlarının temizlenmediği ve meyveleri soyarken elden meyvenin özüne ulaştığını söyleyen uzmanlar, kabuklu olan yiyeceklerin bile iyice yıkanması gerektiğini söyledi. Ellerden geçebilecek bakterilerin toksik etkiler yaratma konusunda tetikleyici olabildiğini söyleyen doktorlar, bazı yemeklerin buzdolabında bırakılmasının ve iki kereden fazla ısıtılmasının da aynı etkiye neden olabileceğini söylüyor.

Burun akıntısı, kaşıntı ve ciltte kaşıntıların neden olduğu histaminik etkiler nedeniyle insanların zehirlenebileceğini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kanlı dışkı, kusma ve bilinç değişiklikleri gibi durumlar nedeniyle kendini gösteren zehirlenmeler sonucu hemen doktora gidilmesi gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.