1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Suriye’de Başlatılan Operasyonun Türkiye Ekonomisine Etkisi
Suriye’de Başlatılan Operasyonun Türkiye Ekonomisine Etkisi

Suriye’de Başlatılan Operasyonun Türkiye Ekonomisine Etkisi

Türkiye’nin Suriye’nin Kuzeyine yönelik başlattığı operasyon, Türkiye ekonomisini nasıl etkiliyor? Amerika Türkiye’yi tehdit etmeye devam ediyor.

A+A-

Dolar kuru Mayıs 2019’dan bu yana ilk kez 5.90’ı gördü. ABD’den gelecek yaptırım etkilerinin kurları nasıl etkileyeceği merak edilenler arasında. Suriye operasyonun Türkiye ekonomisine etkisi ise mücadelenin aynı zamanda diplomatik olduğunu gösteriyor. Siyaset ve diplomaside son derece etkili olan bu operasyon, elbette ekonominin de bundan etkilenmesine neden oluyor. Dolar kurunun 5.90 seviyelerine yükselmiş olması, ekonomide de sıkıntılar yaşanmasına işaret olabilir mi?

Ekonomistlerin Yorumu

Ekonomistler ne diyor? DW Türkçeye konuşan ekonomistler, direkt olarak barış harekatı ile ilgili uzun sürmesi ya da bu süreçte diğer ülkeler ile olan ilişkinin göz önünde bulundurulması durumunda, piyasada ki hareketliliğin artacağı yönünde bir açıklama yaptı. Toplumdan yükselen tepkilerin artması halinde ise piyasada yaşanan hareketliliğin daha da yükselmesi gibi bir tahmin söz konusudur. Türkiye ekonomisi hakkında, siyasi ilişkilerin kurları harekete geçirerek dolar ve Euro’da yükselmelerin olacağı yönünde tahminler yapılıyor.

Alnus Yatırım Araştırma Müdürü Yunus Kaya’dan Açıklama

“Türkiye’nin bölgede 26 milyar dolarlık bir yatırım ile 1 milyon Suriyeliye yaşam alanı inşa etme planı bulunduğunu da hatırlamak gerekiyor. ABD’den, AB’den, Arap Birliği’nden bu operasyona tepkiler gelmesi, piyasalar açısından jeopolitik risklerin arttığını gösteriyor”şeklinde konuştu. Ekonomi detayları sunulacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.