1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Teknoloji Devlerine Yeni Vergi Kuralları Uyarısı
Teknoloji Devlerine Yeni Vergi Kuralları Uyarısı

Teknoloji Devlerine Yeni Vergi Kuralları Uyarısı

Teknoloji devlerine gelir elde ettikleri ülkeye vergi ödemeleri için bir süredir çağrı yapılıyordu. Yeni kurallar artık yayınlandı.

A+A-

Evet, bir süredir Teknoloji devlerinin vergi ödemeleri üzerine çalışmalar devam ediyor. Gelir elde ettikleri ülkeye vergi ödemelerini sağlamak açısından, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), bu amaçla bir dizi öneri hazırlayarak sundu.

Google – Facebook – Amazon Şirketleri Vergi Ödemeleri

Dünya devi teknoloji şirketleri dendiğinde akla gelenler arasında; Google, Facebook, Amazon şirketleri gibi şirketler var. Faaliyet gösteren teknoloji şirketleri için gelir elde ettikleri ülkeye ya çok az vergi ödediği ya da hiç ödemediği gibi bir durum söz konusu. Bununla alakalı yapılan çalışmalarda artık vergi ödemelerinin bir standardı olması gerektiği yönünde konuşmalar yapılıyor.

Vergi ödemelerinin büyük bir bölümünü fiziksel varlık gösterdikleri, yani merkezlerinin bulunduğu ülkeye yaptığı açıklanıyor. Yeni vergi kurallarının internet çağına uygun hale gelmesi için ise girişimler yapılarak Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) öncülüğünde bu vergi ödemelerinin düzenli hale gelmesi sağlanacak.

Vergi Kapsamına Girmeleri

Alınacak önlemler arasında, bu ülkelerin vergi kapsamında girmesini sağlamak açısından, direkt olarak vergi sınırlaması  - ülkeler üzerinden elde ettikleri gelirler gibi pek çok hususun göz önünde bulundurulup ona uygun şeklide vergi ödemeleri hedefleniyor. Konuyla alakalı çalışmaların devam edeceği hakkında son açıklamalar yapılarak bilgi verilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.