1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 3 Büyükler Tepe Taklak
3 Büyükler Tepe Taklak

3 Büyükler Tepe Taklak

Ligin en çok şampiyon olan takımları Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının 3’ü birden tarihinin en kötü sezon başlangıcını yaptıkları görülüyor.

A+A-

Daha önceki senelerde 3 büyüklerden biri ya da ikisinin sezonu kötü başladığı ve çok puan kay betikleri dönemler olmuştu. Ama Türk futbol tarihinde profesyonel ligler başlayalı 3 büyüklerin toplam performansı ele alındığında ilk 7 haftada 3 büyüklerin alması gereken potansiyel 63 puandan sadece 29’unu alabildikleri görülüyor. Bu doğrultuda 3 büyükler yüzde 50’lik puan diliminin bile altında olduğu görülüyor. Bu durum puan cetveline de yansımış görünüyor. İlk 7 haftalık puan cetvelinde Fenerbahçe beşinci, Galatasaray 10 Beşiktaş ise 12. sırada yer alıyor. Eğer Türkiye’nin bu en büyük 3 kulübü performanslarını arttırmazsa bu sene ülkemizde sürpriz bir şampiyon çıkma ihtimali ise son derece görünüyor.

Ekonomik Kriz Futbolu Derinden Etkiliyor

Ligimizde böyle bir tablo ile karşılaşılmasında UEFA tarafından uygulanan yeni bütçe kuralları ve sıkı denetimler önemli rol oynuyor. Artık 3 büyükler çok yüksek bonservis ve maaşlar ile oyuncu transfer edememesinden dolayı ülkemizde ki takımların arasındaki kalite farkının dengelendiği görülüyor. Özellikle artık 3 büyük takım için deplasmanda maç kazanmak oldukça zor hale geliyor. VAR sistemi ile birlikte maçlarda büyükler lehine yapılan hataların azalması ile birlikte ülkemizde son yıllarda hiç görmediğimiz kadar dengeli ve çekişmeli bir lig yaşanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.