1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Seracılık Hibe Desteği Alma Şartları
Seracılık Hibe Desteği Alma Şartları

Seracılık Hibe Desteği Alma Şartları

Tarım üretiminin mevsime bağlı kalınmadan yapılması için sera üretimi olur. Seracılık hibe desteği ile ise bu duruma teşvik edilir.

A+A-

Seracılık hibe desteği nasıl alınır sorusunun yanıtı kapsamında, şartları sağlamanız halinde sorun yaşamadan siz de bu destekten faydalanabilirsiniz. Seracılığın genel kabulü ile bütün bir yıl boyunca üretimin yapılması desteklenir. Bu sayede tarım için yeterli olmayan bölgelerde de üretimin olması, aynı yıl içinde birden fazla mahsul elde edilmesi, mevsime bağlın kalmadan mahsul alınması, mahsulün kalitesi, dönemsel işgücü sorununu ortadan kaldırmak gibi hibe ve desteklemelerde hedeflenenler vardır.

Seracılık Desteği Almak

Almak istediğiniz hibe desteği için direkt olarak kırsal kalkınma yatırımların desteklenmesi kapsamında sera hibe desteği almak üzere başvurunuzu yapabilirsiniz. %50 destek sunulması sağlanır. Bunun için 3 dekardan küçük olmayan projeler, KDV hariç 2 milyon TL üst limite kadar %50 oranında bir desteği verilmesi sağlanır. KKYDP kapsamında bu şekilde bir destek sunuluyor.

Geç Çiftçi projesi kapsamında ise 18 – 41 yaş aralığında olunması şartı aranıyor. 30 Bin TL’ye kadar destek verilmesi sağlanıyor. Vergi borcunun olmaması, başka bir yerde çalışmıyor olmak gibi aranan şartların sağlanması önemlidir.

Yukarıda verilen desteklerden faydalanmanız için belirlenmiş olan şartların sağlanması yeterlidir. Ardından gerekli başvuru işlemlerinin gerçekleşmesi durumunda ise herhangi bir sorun olmadan direkt olarak başvurunun tamamlanması da mümkün olacaktır.

Seracılık Hibe Desteği Başvurusu

Başvuru için gerekli koşulların sağlanmasından sonra direkt olarak desteğin verilecek olduğu kurumun il ve ilçe temsilcilikleri aracılığı ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Şartların sağlanması durumunda ise kısa süre içinde Seracılık hibe desteği başvurusu sonrasında desteğin verilmesi sağlanmış olacaktır. Değerlendirip buna göre hareket edebilir, bilgi alabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.