1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Uzay Teknolojisi ile GAP Bölgesi’ne Destek
Uzay Teknolojisi ile GAP Bölgesi’ne Destek

Uzay Teknolojisi ile GAP Bölgesi’ne Destek

TÜBİTAK Uzay ve GAP Bölgesi Kalkınma İdaresi Başkanlığının yürüttüğü GAP Bölgesi’nde Hassas Tarım ve Sürdürülebilir Uygulamaların Yaygınlaştırılması Projesi çalışmaları devam ediyor.

A+A-

Bölgede yapılan tarıma uzay teknolojileri ile destek vermeye devam ediliyor…

Gübre Kullanımında Hedef %25 Tasarruf

Tübitak Uzay ve GAP Bölge Kalkına idaresi Başkanlığı tarafından GAP Bölgesi için Hassas Tarım ve sürdürülebilir uygulamaların yaygınlaştırılması projesi kapsamında destek sürüyor. Tarıma uzay teknolojileri ile destek verilmesi ile hedeflenen ise gübre üretiminde %25 tasarrufun oluşturulmasıdır. Uzay teknolojilerinde Ar – Ge çalışmalarının yoğun olması ile Türkiye, geliştirilen üretimde bu alanda ki verimliliğinin de maksimum artması gibi bir sonuç almak istiyor. Bu alanda yapılacak olan çalışmalar ile üretimin hem maksimum hem de verimli şekilde olması hedefleniyor.

İlk Milli Hassas Tarım Uygulama Yazılımı

Bu proje kapsamında yaşanan bir diğer gelişme ise ilk milli hassas tarım uygulama yazılımıdır. Harran Ovası’nda etkili olan mısır, buğday, pamuk ürün desenlerinin uygu görüntüleri ile %99, hava görüntüleri %95 doğrulukta tespit edildiği yazılım sayesinde, hava ve uydu görüntülerinden anomali tespiti yapılmıştır. Aynı zamanda bitki sağlığı, ürün sınıflandırılması, bitki gelişimi gibi analizlerin gerçekleşmesi de sağlanıyor olacaktır. Çiftçi ve Danışman arayüzüsayesinde, bu alanda bilgi edinmek de son derece kolay şekilde gerçekleşecektir. Teknolojinin gelişimi bu anlamda etkili olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.