1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dünya Ekonomi Forumu: Küresel Rekabet Raporu
Dünya Ekonomi Forumu: Küresel Rekabet Raporu

Dünya Ekonomi Forumu: Küresel Rekabet Raporu

Dünya ekonomisinin konuşulduğu dünya ekonomi forumu, bu kez de Singapur ile ABD’nin kıyaslamasını yaptı.

A+A-

Evet, Dünya Ekonomi Forumu tarafından hazırlanan Küresel Rekabet Raporu’nda dünyanın ekonomik ve teknolojik olarak en rekabetçi olarak gösterilen ülkesinin Singapur olduğu bilgisi geldi. Forumda bu bilgiye yer verilmiştir.

Türkiye En Rekabetçi Ülkeler Arasında Kaçıncı Sırada?

Sunulan rapora göre en rekabetçi ülkenin Singapur olduğu sonucu çıktı. Peki, Türkiye en rekabetçi ülkeler arasında Dünya Ekonomi Forumu’nun sunduğu Küresel Rekabet Forumu kapsamında kaçıncı sırada?

Türkiye, 62.1 puanla 61.sırada!

Yapılan açıklamaya göre 2019 yılı Küresek Rekabet Raporu kapsamında Türkiye’nin 61.sırada olduğu görülüyor. WEF’in 141 ülkenin dijital beceriler ve iş yapma kolaylığı kapsamında 103 temel gösterge üzerinden ölçüm yapıldığı bu raporda, 84.8 puan ile birinci sırada Singapur yer alıyor. Kamu sektörü, iş gücü ve altyapısının rekabet raporunda yüksek sonuca ulaşmasında etkin olduğu görülüyor.

Avrupa’nın En Büyük Ekonomisi

Sonuca bakıldığında Avrupa’nın en büyük ekonomisine sahip olan Almanya için ise direkt olarak 7.sırada yer alıyor. Geçtiğimiz yıllara kıyasla rekabet piyasasında gerilediği görülüyor. Ayrıca Danimarka ise 10.sırada olan yerini korumaya devam ediyor. Ülkelerin bu anlamda kendilerini geliştirmeleri ya da geriye düşmeleri, ülkelerin rekabet yorumları kapsamında direkt olarak oluşturulan raporlar üzerinden analiz ediliyor. Değerlendirip, bu alanda sunulan bilgileri inceleyebilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.