1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Volkswagen’den Türkiye Açıklaması
Volkswagen’den Türkiye Açıklaması

Volkswagen’den Türkiye Açıklaması

Alman otomotiv devi Volkswagen Türkiye’de yatırım yapacak haberi birçok kişiyi heyecanlandırmış, istihdam heyecanı yaratmıştı.

A+A-

Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobil markası olan Volkswagen Türkiye’de yatırım yapacak haberi heyecan yaratmış fabrikanın nerede olacağı tartışmaları başlamıştı. Son yaşanan siyasi gelişmeler ve sınır ötesi operasyonlar nedeniyle yakından izledikleri ve yatırımdan vazgeçtikleri iddiaları gündeme gelen  markadan açıklama geldi.

Resmi bir açıklama yapmayan ve yatırım için tetikte bekleyen ülkelerin heveslenmesine neden olan gelişme, ülkemizde de merakla bekleniyordu. Üretim birimi yöneticisi olan Andreas Tostmann tarafından yapılan açıklama, fabrika kurma konusunda şu an için askıda olan kararlarının olduğu ve yeni arayışlarının olmadığı yönünden oldu. Planları askıya aldıklarını itiraf eden Tostmann, şu an için yeni bir ülke de aramıyoruz dedi.

1 Milyarlık Şirket Kurulmuştu

5 bin kişiye istihdam imkanı sağlayan Volkswagen, yıllık 300 bin adet üretim kapasitesi olacak olan fabrikanın Manisa’da kurulacağı belirlenmişti. Türkiye’nin Suriye operasyonu nedeniyle kararlarını değiştiren yetkililer, vatandaşlar tarafından da eleştirilmişti.

Aktif arayışlarının olmadığını ama teklifleri de değerlendirmeye açık olduklarını ifade eden yetkililerin bu soğuk açıklamaları nedeniyle Türkiye’deki beklentiler de azaldı. Geçtiğimiz ay 1 milyarlık sermayeyle Manisa’da şirket kuran Volkswagen de son derece hevesliydi. Ancak hevesleri kursakta bırakan açıklama Türkleri yine umutlandırdı. Fabrikada Seat ve Skoda gibi markaların da üretilmesi de bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.