1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdoğan ve Putin Ortak Açıklama Yaptı
Erdoğan ve Putin Ortak Açıklama Yaptı

Erdoğan ve Putin Ortak Açıklama Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Soçi zirvesinde bir araya geldi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Soçi kentinde bir araya geldi. 13:28’de başlayan görüşmenin ilk kısmı iki liderin başbaşa görüşmesiyle başladı. Sonra MİT Başkanı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanı da görüşmeye katıldı.

Barış Pınarı Operasyonu’na saatler kala gerçekleşen görüşmede liderlerin açıklama yapması beklendi. Türkiye için avantajlı olduğu ifade edilen görüşme sonrası liderler birbirlerine teşekkür ederek söze başladı. Mültecilerin dönüşü için her iki ülkede de hızlı çalışma başlatılacak ve çözüm bulunulmasına çalışılmaya devam edecek.

Rusya ve Türkiye Ortak Devriye Yapacak

Yapılan açıklamada 4 bin kilometrelik bölgenin terörden temizlendiği açıklandı. Türkiye ve Rusya ortak devriyeler yapacak ve 10 km derinliğe kadar inecekler. Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan 150 saatlik ek süre verileceğini söyledi.

Putin ise Suriye ve Kürtlerin diyaloga girilerek anlaşmaya varılması gerektiğini söyledi. Ayrılıkçı gündemleri boşa çıkarmayı hedefleyen her iki ülkede de Türkiye Suriye sınırının 30 km dışına çıkarılması beklenen YPG’nin 150 saat daha beklenerek çıkmaları beklenecek.

Eğer bu ek süreye rağmen çıkış sağlanmazsa daha ağır şartlarda operasyona devam edileceği açıklandı. Yani Suriye’deki güvenli bölge ve kalıcı çözüm için her iki tarafın da anayasa komitesine destek vermeye devam edeceği söylenmiş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.