1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ülke Sıralaması İçin Kritik Hafta
Ülke Sıralaması İçin Kritik Hafta

Ülke Sıralaması İçin Kritik Hafta

Takımlarımızın bu hafta Avrupa arenasında oynayacağı maçlarda alacağı puanlar ülke sıralaması açısından çok kritik bir öneme sahip olacak.

A+A-

Türk futbolu için artık denizin bittiği ve karanın görüldüğü zamanlar başladı. Takımlarımızın son yıllarda Avrupa arenasında ki başarısız sonları nedeniyle bu sene ülke sıralamasında epey gerilere düşme riskimiz oldukça kuvvetli bir şekilde bulunuyor. Ülke sıralamasında 7 ile 10. sıra arasında yer alan ülkelerin şampiyonları Şampiyonlar ligine direkt giderken 11. sıradan sonra ki ülkelerin şampiyonu bile ön elemek oynamak zorun kalıyor.

Çok uzun bir süredir ülkemiz ilk 10 içerisinde yer alsa da son yıllarda alınan başarısız sonuçlar ile bu sene ülkemizin puan sıralamasında 11. sıraya kadar gerilediği görülüyor. Gelecek sene de şampiyonumuzun direkt şampiyonlar ligine katılabilmesi için 10. Sırada bulunan Ukrayna’yı geçmemiz gerekiyor.

Ukrayna’yı Yakalamak İçin Vites Arttırmak Lazım

UEFA ülke sıralaması hazırlanırken son 5 yılın performansı göz önüne alınıyor. Ve Avrupa kupaları tamamen bittiğinde ilk 10 sırada yer alan ülkelere göre Avrupa kupalarına katılım sayısı ve şekli belirli oluyor. Ülkemizin şuan itibari ile 31.000 puanı bulunuyor.

Bir üzerimizde ise 31.900 puan ile Ukrayna ve 32.750 puan ile Hollanda bulunuyor. Hollanda takımlarının çıkışı ve Ajax takımının şampiyonlar ligi performansı göz önüne alındığında ülkemiz için tek gerçekçi hedef olarak Ukrayna’yı geçmek kalıyor. Bu saatten sonra takımlarımızın seri galibiyetler alamsı ve en az 3 tanesinin gruptan çıkması gerekiyor. Aksi taktirde ülke olarak gelecek seneler çok daha zor geebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.