1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Android’in Gizli Virüsü Her Yerde
Android’in Gizli Virüsü Her Yerde

Android’in Gizli Virüsü Her Yerde

Android işletim sistemine sahip olan telefonlarda gizli bir virüsün olduğu keşfedildi ve 1 milyondan fazla indirilen uygulamalarda bulunuyor.

A+A-

Google tarafından üretilen Android işletim sisteminde sık sık virüs saldırıları görülüyor.  Bunlardan biri, kendini başarılı biçimde gizleyen ve güvenlik araştırmacılarının bile zor bulduğu bir tür oldu. Sophos bünyesindeki araştırmacıların keşfettiği ve en az 15 uygulamaya dahil olarak kendini gizleyen virüs, kullanıcılar tarafından farkedilmiyor.

Önce hata vererek cihazda uygulamanın çalışmadığı ifadesi yer alıyor. Kapanan ve Google Play Store’a yönlendirilen virüs, dikkat dağıtarak kendi ikonunu gizliyor. Yani sizin gördüğünüz uygulamalar sistemde her zaman var olan uygulamalar gibi görünüyor ancak virüsü fark etmeniz halinde kurtulabiliyorsunuz.

Organik Uygulama Gibi Yapıyor

Android sistemine dahil olan uygulamalar gibi doğal görünen ve kullanıcının fark etmemesi için şekil değiştiren virüsün bir milyondan fazla kere indirildiği ortaya çıktı. İkonları kopyalayan ve kullanıcıların cihazında hala yüklü olan bu virüsün genelde sisteme otomatik olarak dahil edilen temel programlarda olduğu görüldü.

Kullanıcının gereksiz ve kullanmadığı uygulamaları hızla silmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, ekosistemdeki benzer uygulamaların kaldırıldığını ama hala bazı kullanıcılarda bu virüsün yer aldığını ifade ediyor. Virüs temizlemek için kullanılan ve çok sayıda virüsü de beraberinde getiren programlara da güvenmemesi gereken kullanıcılar, sistemi fabrika ayarlarına döndürerek virüsten kurtulabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.