1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Trump Kimseye 400 yıllık koruma sözü vermedik
Trump Kimseye 400 yıllık koruma sözü vermedik

Trump Kimseye 400 yıllık koruma sözü vermedik

Trump sürenin dolmasına saatler kala bu sefer de rotayı kürtlere çevirdi. Kimseye 400 yıllık koruma sözü vermedik dedi.

A+A-

Sürekli çelişkili ifadelerde bulunan ve dengesiz tavırlarıyla dikkat çeken ABD Başkanı Donald Trump Suriye’de ateşkese uyulduğunu ama çatışmaların sürdüğünü söyledi. Her iki kesime de bakılmasını ve Kürtlere 400 yıllık koruma sözü verilmediğini söyleyen Trump Türklerin de öldüğünü söyledi. Her açıklamasında farklı bir şey söyleyen Trump, böylesine ciddi bir konuda bile ortalığı karıştırıyor. Geçtiğimiz ay Kaliforniya’da bir üniversitenin profesörü olan Robert Reich, Trump’un tehlikeli ölçüde dengesiz olduğunu ve kazasız belasız başkanlığının bitmesi için dua ettiklerini söylemişti. Bu tavırların ilk belirtilerini gösteren Trump, özellikle Twitter üzerinden resmi kararları duyurduğu için eleştiriliyor. Canının istediği davranan ve diplomasi konusunda saygısız olan ABD Başkanı, uzmanlara ABD’ye fırtınaların çarpmasını engelle emri verdiği konuşuluyordu.

Yaptırım Tehditi Devam Ediyor

Türkiye uygunsuz davranışlarda bulunursa hemen vergiler uygularız diyerek tehdidini yineleyen ABD Başkanını  bu açıklamarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “asla teröre taviz vermeyiz” şeklindeki açıklamaları nedeniyle yaptığı tahmin ediliyor.

Bölgede ise son durum ABD’nin silah ve mühimmat desteği verdiği 35 bin kişilik terör grubun Haseke’ye ilerlemesi yönünde oldu. 650 DEAŞ teröristinin salıverildiği ve terör örgütü liderlerinin de kaçmaya başladığı ifade edildi. 40’ı aşan terörist ise teslim olarak yaralananlarla birlikte 90’a ulaştı. Şimdiye kadar 36 taciz atışı yapan teröristler ise 1500 kilometrelik alanın dışına doğru ilerliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.