1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hakan Atilla Borsa İstanbul’da
Hakan Atilla Borsa İstanbul’da

Hakan Atilla Borsa İstanbul’da

Amerika’da FETÖ suçlamaları nedeniyle aylarca mağdur edilen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla Borsa İstanbul Genel Müdürü oldu.

A+A-

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevine Mehmet Hakan Atilla’nın getirildiğini açıkladı. Gündeme bomba düşen haberde, haksız yere mahkum edilen ve aylarca Türkiye’ye gelemeyen Atilla’nın mağduriyetinin de giderilmesi söz konusu oldu. Yurda döndüğü andan itibaren ailesiyle zaman geçiren ve havalimanında karşılanırken duygu anlar yaşayan Atilla’nın tatili de bitmiş oldu. Sosyal medya üzerinden kısa sürede paylaşımlar yapılan konuyla ilgili Atilla’nın yarın bir basın toplantısı düzenleyerek açıklama yapması bekleniyor

Berat Albayrak sosyal medya hesabı üzerinden sevinçle karşıladığı durumu duyurdu ve dinlenme dönemi bitti diyerek başarılar diledi. Yeni genel başkan da masada basına poz vererek yeni masasındaki yerini almaya hazır olduğu mesajını vermiş oldu.

Borsa İstanbul Açıklama Yaptı

21 Ekim tarihli Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararla Genel Müdür seçilen Hakan Atilla, eski genel müdür Murat Çetinkaya’nın Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olması üzerine yeni genel başkan oldu. BIST hayırlara vesile olmasını diledi.

2017 yılında İran’daki yaptırımların ihlal edilmesi gerekçesiyle tek sanık olarak hakkında dava açılan Atila, kara para aklama iddialarıyla 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 19 Temmuz’da tahliye edilen ve 2 yıl boyunca ülkesine dönemeyen Atilla’nın suçsuz olduğu aylar sonra açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.