1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Türkiye’nin Merakla Beklediği Mahkeme Kararı
Türkiye’nin Merakla Beklediği Mahkeme Kararı

Türkiye’nin Merakla Beklediği Mahkeme Kararı

Türkiye’nin bir an olsun unutmadığı Emine Bulut cinayetinde bugün mahkeme kararını açıkladı. Müebbet hapis cezası kararı çıktı.

A+A-

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Emine Bulut cinayeti hakkında karar bugün geldi. Ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Sonucunda ise pek çok tartışma yaşandı. Emine Bulut, 10 yaşında ki kızının gözlerinin önünde bıçaklanarak eşi tarafından öldürülmüştü.

Müebbet Hapis Cezasına İstinaf

Yapılan açıklamalar kapsamında kararın istinafa gideceği görülüyor. Canavarca hisle adam öldürme kapsamında değerlendirilmemiş olduğundan, kararın müebbet yerine ömür boyu hapis cezasının verildiği açıklamaları yapılıyor. Ömür boyu hapis verilmesinin nedeni, cinayetin niteliği kapsamında açıklandı. TCK’nın 81.maddesi gereği ömür boyu hapis cezasına hükmedildiği bildirildi.

Tahrik İndirimi Yok!

Karar uzun bir süre daha konuşulacak gibi gözüküyor. Bakıldığında, karara ilişkin herhangi bir indirim olmadığı da göze çarpıyor. Tüm Türkiye’nin az da olsa içine soğutan bu kararda, kafalara takılan soru işareti ise neden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası olmadığı?

Tahrik indirimi yok, ancak ağırlaştırılmış müebbet yerine ömür boyu verilen müebbet kararında bu şekilde bir indirim uygulandığı yönünde açıklamalar var. Ailenin Avukatı olan Turgay Özcan, verilen kararın kendilerini kısmen tatmin ettiğini söyledi. Aile avukatından olan Esra Nur Saraçoğulları ise bir üst mahkemeye itiraza gideceklerini bildirdi. Emine Bulut cinayetinde karar pek çok kişinin adaletin yerini bulduğu yorumlarını yapmasını sağladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.