1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Brexit Ertelemesi Sonrası AB Beklemede
Brexit Ertelemesi Sonrası AB Beklemede

Brexit Ertelemesi Sonrası AB Beklemede

İngiltere’nin son başbakanı Boris Johnson da Brexit sorununu çözemiyor. Son olarak Johnson ülkeyi 31 Ekim’e kadar Brexit’ten çıkarma sözüne rağmen AB’den üç aylık erteleme talep etti.

A+A-

Geçtiğimiz hafta sonu İngiliz Parlamentosu 37 yıl aradan sonra ilk kez bir Cumartesi günü toplanmış ve yeni Brexit anlaşması durumunu görüşmüştü. Yürürlükte olan yasalar gereği var olan anlaşma 31 Ekim’e kadar parlamento tarafından onaylanırsa ertelemeye gerek yok.

Fakat bu onayın alınamaması durumunda bu ayın sonunda İngiltere bir anlaşma yapmadan Avrupa Birliği’nden ayrılmış olacak. Parlamento ise İngiltere’nin Brexit anlaşması için tüm yasal düzenlemelerin yerine getirilmesini istiyor ve ertelemeden yana tavır koyuyor.

Bu yöndeki karar 306’ya karşılık 322 oy ile son oturumda kabul edildi. Boris Johnson ise bu yasaların artık kendisini bağlamadığını ve ülkeyi 31 Ekim akşamı saat 23:00’de Avrupa Birliği’nden çıkarmak istediğini belirtiyor. Fakat buna karşın örneğin İskoçya’nın yüzde 62’si AB üyeliğinin devamını istiyor.

Brexit Anlaşmasını May De Çözemedi

Bir önceki başbakan Theresa May’in de bir türlü çözemediği ve parlamentonun üç kez reddettiği anlaşma yüzünden istifa etmek zorunda kaldığı İngiltere ile Avrupa Birliğinin ayrılışını kurallara bağlayan metin Brexit anlaşması nedir sorusuna yanıt veriyor.

Son olarak bu anlaşmanın onayı hakkında paramento 29 Mart olan onay tarihini 31 Ekim’e ertelemişti. Bu belirsiz durum sterlinin dünya piyasalardaki gücünü de olumsuz etkiliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.