1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ABD Savunma Bakanı’ndan Skandal Açıklama
ABD Savunma Bakanı’ndan Skandal Açıklama

ABD Savunma Bakanı’ndan Skandal Açıklama

TSK’da sınır güvenliğini sağlamak adına IŞİD’e karşı Barış Pınarı Harekatı ateşkesi söz konusuyken skandal açıklama ABD’den geldi.

A+A-

Barış Pınarı Operasyonu kapsamında harekete geçen TSK, ABD ile gerginlik yaşanan operasyona ateşkes molası vermişti. ABD Savunma Bakanı, ateşkesin sonrasında Amerikalı askerlerin Irak’ta görevlendirileceğini ifade ederken terör örgütleriyle çalışmaya devam etmek istediklerini söyledi. Skandal açıklama artık alenen PKK ve YPG’yi destekleyen ABD’nin yeni itirafı olarak görüldü.

Suriye’den Çekilip Irak’a Gidecekler

ABD askerlerinin Suriye sınırından çekilip Irak’a konuşlanacağını ifade eden bakan, Amerika’nın kürt güçlerle çalışmaya devam etmek istediğini söyledi. Kürt devletini destekleyen Amerika’nın bu tutumu karşısında henüz Türkiye’den resmi bir cevap gelmedi. Ancak Ankara Washington hattının gerilmesine neden olan PKK ve YPG güçlerine verilen bu destek karşısında Ankara’dan ciddi bir yükseliş bekleniyor.

Almanya Da Silah Sevkiyatını Durdurmuştu

IŞİD’e karşı savaşmak ve bölgeye gönderilen askerleri Irak’a çekmek konusunda karar veren Amerika gibi Almanya da silah sevkiyatını durdurmuştu. PKK karşısında tüm AB ve ABD’nin Türkiye karşıtı tutumlarının IŞİD’in bölgeden temizlenmesinden sonra gerilimi tırmandıracağı tahmin ediliyor. Operasyon nedeniyle sürekli çelişkili ifadelerde bulunan Trump ise Türkiye’nin ekonomisini yerle bir ederim tehditleriyle dikkat çekmişti. Ateşkese rağmen PKK tarafından sık sık taciz ateşleri yapılıyor ve bu konuda kararlılığını sürdüren Türkiye olumsuz adım atmamak için karşılık vermiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.