1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Kadın Astronotlardan Uzay Selfiesi
Kadın Astronotlardan Uzay Selfiesi

Kadın Astronotlardan Uzay Selfiesi

NASA’nın kadın astronotları uzay yürüyüşü yaparken selfie çekmeyi de ihmal etmedi ve rol model olarak dikkat çektiler.

A+A-

Mart ayında yapılması planlanan ama ertelenen NASA uzay yürüyüşü, iletişim sorumlusu Stephanie Wilson’un direktifiyle başladı ve ilk kez tamamı kadınlardan oluşan astronot ekipleri uzay yürüyüşünü yaptı. 7 saat 17 dakikalık yürüyüş, NASA YouTube üzerinden canlı yayınlandı. Geçmişte kadınların masa başı çalışmalarında olduğu NASA’da bu sefer kumanda tamamen kadınlara aitti. 213 erkek, 14 kadın astronotun uzay yürüyüşü gerçekleştirdiği tarihe bakınca bu gerçekten de ilgi çekici oldu.

Örtülü Cinsiyetçilik Eleştirileri Olmuştu

Mart ayında orta boy bir adet astronot giysisi olması nedeniyle ertelenen uzay yürüyüşü, örtülü cinsiyetçilik tartışmalarını gündeme getirmiş ve NASA eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Bunun üzerine tamamı kadınlardan oluşan ekiple canlı yayında yürüyüşü paylaşan topluluk eleştirilerin hedefinden çıkmayı amaçladı.

Tarihe Geçtiler

Astronot kadınlar son yıllarda Barbie bebeklere bile ilham oldu ve çocuklara rol model olması nedeniyle astronot şeklinde oyuncaklar ortaya çıktı. Bu tür teşvikler devam ederken tarihe geçen kadınların kimi ilk kez kimi ise dördüncü kez uzay yürüyüşü yapma heyecanını yaşadı.

Geçtiğimiz yıllarda İtalyan Samantha Cristoforetti de 199 gün 16 saat uzayda kalmış ve uzayda en uzun süre kalan kadın olma unvanını almıştı. Cristoforetti, hafiflik hissi ve uçmanın insanı iyi hissettirdiğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.