1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. TSK’ya Yerli Teknoloji Desteği
TSK’ya Yerli Teknoloji Desteği

TSK’ya Yerli Teknoloji Desteği

Türk Silahlı Kuvvetleri uzun ömürlü bataryalar üreten ASPİLSAN Enerji, yurt dışından 60 bin dolar ithal ile yerli imkanlar ile üretime başladı.

A+A-

Evet, 60 bin dolara ithal edilen punta makinesini yerli imkanlar ile 35 bin dolara üretmeyi başarmış olan ASPİLSAN, TSK’ya yerli teknoloji desteği olarak gündeme gelmeyi başardı. Üretim ve diğer aşamaların ise başarı dolu olduğundan söz ediliyor.

Askeri Birlik Cihazlarına Özel Pil ve Batarya

Türk Savunma Sanayisinin önemli firmalarından biri ASPİLSAN olarak bilinir. Mühendislerinin yaptığı üretimler bu alanda yerli üretimin en iyi en yüksek başarıları olarak gösterilir. yapılan yerli üretim ile birlikte, 35 bin dolara üretimin gerçekleşmesi sağlanmış oldu. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde 1981 hayırsever iş adamlarının katkıları ile kurulmuş olan ASPİLSAN Enerji, askeri birliklerde kullanılan cihazlara özel pil ve batarya üretimi gerçekleştirdi. Türk Silahlı Kuvvetlerine olan bu destek sayesinde, askerlerin gücüne güç katıyor olması da gurur kaynağı oldu.

İşçilik Süresi Kısaldı

Üretimin her geçen gün özel çalışmalar ile işçilik süresinin azalması sağlandığı açıklaması da geldi. PU – MA 1881 adı verilen makine sayesinde direkt olarak elle tasarlanan bu bataryaların üretiminin makine ile oluşturulması sayesinde, direkt olarak sürenin %70 oranında kısalması da mümkün oldu. Pu – MA 1881 üretimi sayesinde, askeri gücün yerli üretim ile zirveye ulaşması sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.