1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İngiltere Brexit krizi nedeniyle Sokağa Döküldü
İngiltere Brexit krizi nedeniyle Sokağa Döküldü

İngiltere Brexit krizi nedeniyle Sokağa Döküldü

İngiltere Brexit krizi nedeniyle sokağa döküldü. 1 milyondan fazla vatandaş referandum isteğiyle parlamentoya yürüdü.

A+A-

İngiltere Brexit konusundaki krizi sokağa taşıdı. Halkın Oyu grubu tarafından organize edilen yürüyüşe 1 milyondan fazla insan katıldı. Yeniden referandum yapılmasını isteyen halk, Boris Johnson ile AB arasındaki anlaşmaya karşı çıkıyor. Gösteri düzenlerken çeşitli pankartlar taşıyıp dövizler taşıyan halk, zaman zaman gergin anlar yaşansa da kararlılığını sürdürdü.

Küçük İngiltere Vurgusu

Açıklamalar yapan göstericiler, küçük İngiltere diye bahsettikleri İngiltere’nin ayrılmak istemesine karşın, Birleşik Krallık tarafının ayrılığı istemediğini söyledi. İngiltere Avrupa’nın bir parçası mı değil mi tartışmalarını alevlendiren Brexit süreci, Johnson’un kamuoyunda tepki görmesine neden oluyor. Son kararı halkın vermesinden yana olduklarını belirten göstericiler sadece referandum istediklerini söyledi. Kuzey İrlanda konusunun bilinmezliği devam ederken asıl oylamanın yapılacağı gelecek haftada nasıl bir sonuç çıkacağı ise bilinmiyor.

Ekonomi Bozuluyor İddiaları Var

Çok sayıda iş insanının ekonomik yönden problem yaşanacağı için desteklemediği AB’den çıkış sürecini en çok yeni Başbakan Boris Johnson istiyor. Başka ülkeler bu süreci alay konusu ederken İngiltere’nin çoğunluğu çıkmak istemiyor. “Şarlatan” olarak nitelendirilen ve halkın büyük kısmı tarafından sevilmeyen Johnson gibi milletvekilleri de halkı temsil etmemekle suçlanıyor. Karşıt görüşlerin de olduğu tartışmalarda ise AB’den çıkmak ve normal hayatlarına dönmek isteyen İngilizler göstericilere “ezikler” şeklinde imalarda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.