1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 5 Milyon Cirosu Olan E-Defter Tutacak
5 Milyon Cirosu Olan E-Defter Tutacak

5 Milyon Cirosu Olan E-Defter Tutacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı elektronik vergilendirme sistemi konusunda bir yeniliğe daha imza atarak yürürlüğe soktu.

A+A-

10 milyon ve üzerinde cirosu olanlar için e-belge ve e-defter zorunluluğu için miktar 5 milyona düşürüldü. Vergisel açıdan önemli bir kriter olan elektronik ortamdaki ödemeler artık yeni bir düzene girdi. Yurtdışı çıkış harçları da dahil olmak üzere birçok ödeme mobil uygulamalar aracılığıyla kolayca yapılabilecek. Tüm tarafların tek bir yerden bilgilenmesi için bütünlüğü sağlayacak uygulama, VUK Genel Tebliği bugün tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı.

Zorunlu Olanlar Arttı

Artık cirosu 5 milyon liranın üzerinde olanlar e-defter ve e-belge uygulamalarına dahil olacaklar. E-dekont, döviz alım satım belgesi, sigorta poliçesi, gider pusulası, sigorta komisyon gider belgesi oluşturularak kullanıma hazır hale geldi. E-fatura uygulamasına geçişi zorunlu olan mükellefler, özel sebepler haricinde tüm faturaları e ortamda düzenleyecek.

Ücretsiz Portal Açılacak

E-ticaret paydaşı olan internet satış platformlarında ilan yayınlayan ve aracılık yapanlar ücretsiz olarak mükelleflere hitap eden Gelir İdaresi Başkanlığı portalında faturalarını düzenleyebilecekler. 1 Ocak 2020 itibariyle e-fatura, e-arşiv fatura ve e-irsaliye gibi uygulamalar zorunlu olacak. Ayrıca işyerinin adresinin değişmesi durumunda süreçler kısaltıldı.

Geçtiğimiz aylarda zamlanan yurt dışı çıkış harçlarında da 15 TL’den 50 TL’ye çıkarılan ücretin 15 TL’si TOKİ’ye, kalanı da bütçeye aktarılmaya başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.