1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Facebook’tan Aileleri Endişelendiren Yenilik İçin Açıklama
Facebook’tan Aileleri Endişelendiren Yenilik İçin Açıklama

Facebook’tan Aileleri Endişelendiren Yenilik İçin Açıklama

Geçtiğimiz aylarda Facebook tarafından açıklanan tüm Facebook mesajlarının şifreleneceği yönünde yenilik için gelen tepkilere açıklama getirildi.

A+A-

Dünya genelinde Facebook tarafından atılmak istenen bu adıma karşı büyük tepkiler dile getiriliyor. Facebook tarafından böyle bir yeniliğin hayata geçirilmesi durumunda ise kötü niyetli kişilerin çocukları hedef almasının daha kolay hale geleceği iddia ediliyor.

Bu şifrele özelliği devreye girmesi halinde ise özellikle ülkelerin çocuk istismarı ve cinsel sömürü ile ilgili gerekli incelemeleri ve araştırmaları yapabilmelerinin engellenebileceği ifade ediliyor.

Facebook dünya genelinde gelen bu eleştirilere kayıtsız kalmayarak konu ile ilgili geniş kapsamlı ve endişeler ile ilgili bir açıklama yaptığı görülüyor.

Çocuklar İçin Özel Önlem Alınıyor

Facebook tarafından yapılması düşünülen bu yenilik ile ilgili endişeleri ortadan kaldırmak ve konuya daha net bir açıklık getirmek için detaylı bir açıklama geldi.

Bu anlamda Facebook'un küresel güvenlik sorumlusu Antigone Davis ise endişe edilen konuların başında gelen çocuklar için özel önlemler aldıklarını ve bu sayede bu endişenin yersiz olacağını belirtti.

Kişinin kendisi ile alakası olmayan bir hesap çocuklara mesaj gönderdiği durumlarda Facebook bu hesabı hızlı bir şekilde incelemeye alacağını açıkladı. Bu anlamda aynı yöntem İnstagram’da da küçüklerle iletişim kurmaya çalışan hesaplar içinde geçerli olacağı belirtiliyor.

Ayrıca daha önce birçok kişi tarafından engellenen hesapların daha hızlı ve etkili bir şekilde imcelemeye tabi tutularak güvenli mesajlaşmanın sağlanacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.