1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İstanbul’da 2019 Yılı Turizm’de Rekor Yılı Olabilir
İstanbul’da 2019 Yılı Turizm’de Rekor Yılı Olabilir

İstanbul’da 2019 Yılı Turizm’de Rekor Yılı Olabilir

İstanbul’da son 3 ay beklentilerin karşılanması durumunda tarihte ilk defa İstanbul’a gelen turist sayısının İstanbul nüfusunu geçebileceği ifade ediliyor.

A+A-

İstanbul’a bu yıl gelecek turist sayısının 15,5 milyonu geçeceği ifade ediliyor. Bu anlamda son yıllarda sadece ülkemizin değil Dünya turizminin de gözde yerleri arasında giren İstanbul’un önümüzdeki yıllarda 20 milyon turist hedefini yakalaması ise hiçte zor görünmüyor.

Turizm potansiyeli anlamında dünyanın en önemli merkezlerinden biri olan İstanbul hali hazırda dünyanın en önemli turizm merkezleri ile turist sayısı ve geliri olarak kıyaslandığında istenilen seviyenin altında kaldığı görülüyor.

İstanbul dünya kentleri arasında potansiyel ve tarihi önem anlamında ilk 3 sıraya rahatlıkla girecek bir potansiyele sahip olduğu görülüyor.

İstanbul Ucuz Şehir Etiketinden Kurtuluyor

Ülke turizmi ve İstanbul turizmi anlamında son 20 yıl ele alındığında ucuz ülke imajının turizmin gelişmesi ve turizm gelirinin artması önünde en önemli engel olarak görülüyor.

Son yıllar hariç bizden çok daha az sayıda turist ağırlayan şehirlerin çok daha fazla gelir elde ettiği görülüyordu.

Son yıllarda gerçekleştirilen imaj faaliyetleri ve kalitesinin ana öğe olarak görülmesi ile birlikte İstanbul’un ucuz şehir olarak algıyı yıktığı görülüyor. 

2020 ve 2021 turizm hedefleri göz önüne alındığında turist sayısı ve turizm gelirinin yüzde 10 ile 15 arası bir düzeyde artış göstermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.