1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. TCMB Ekim Ayı Beklenti Anketini Açıkladı
TCMB Ekim Ayı Beklenti Anketini Açıkladı

TCMB Ekim Ayı Beklenti Anketini Açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından her ay açıklanan beklenti anketleri kapsamında Ekim ayı beklenti anketi verilerinin paylaşıldığı görülüyor.

A+A-

Yılsonu TÜFE beklentisi en son Ekim anketi ile birlikte 13.96'dan yüzde 12.69'a indiği görülüyor. 2019 yılsonu Doları kuru beklentisi bir önceki ankette 6.00 TL olurken, bu anket döneminde 6.05 TL'ye yükseldiği görülüyor.

Ekim ayı anketinde dolar kurunun az da olsa yukarı yönde revize edildiği görülüyor. 12 ay sonrası döviz kuru beklentileri ise Eylül ayı anketinde 6,35 TL olurken, Ekim ayı beklenti anketinde bu oranın 6,41 TL olarak gerçekleştiği görülüyor.

Enflasyon Beklentisi Geriliyor

Açıklanan beklenti anketi verilerine göre 2019 yılı Ekim ayı için tüketici enflasyonu beklentisinin bir önceki anket döneminde yüzde 1,93 iken, Ekim anketinde yüzde 1,90 olarak gerçekleştiği görülüyor. Kasım ayı TÜFE beklentisi ise aynı bir önceki anket döneminde yüzde 1,17 olarak gerçekleşirken Ekim anketinde ise yüzde 1,13 olduğu görülüyor.

Bu ankette Aralık ayı ile ilgili TÜFE beklentisi ise yüzde 0,93 olarak gerçekleştiği görülüyor. Yılsonu TÜFE beklentisi ise bir önceki anket rakamlarında yüzde 13,96 olarak gerçekleşirken, Ekim ayında yapılan en son ankette yüzde 12,69’a gerilediği görülüyor.

12 aylık TÜFE oranları ise bir önceki anket döneminde yüzde 12,21 olarak gerçekleşirken, Ekim ayı anket döneminde yüzde 11,18 olarak gerçekleştiği görülüyor. 2 yıllık süreci kapsayan değerlendirmede ise TÜFE beklentisi ise geçmiş anket döneminde yüzde 10,17 iken Ekim anket döneminde çok uzun bir aradan sonra tek haneye inerek 9,76 olarak gerçekleştiği görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.