1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 2020 Yılında 60 Bin Kamu Personeli Alınacak
2020 Yılında 60 Bin Kamu Personeli Alınacak

2020 Yılında 60 Bin Kamu Personeli Alınacak

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, bütçeye ilişkin yaptığı açıklamalarda 2020 yılı için kamuya 60 bin personel alımı yapılmasının planlandığını açıkladı.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile ilgili olarak gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilerin bütçe ile ilgili çeşitli sorularını yanıtladığı görülüyor.

Ağbal 2020 yılı için kamu kurumlarına yeni alınacak personel sayısının oldukça önemli ve uzun bir süreç sonrasında belirlendiğini ifade etti. Ağbal, "2020 yılı için kamuya 60 bin yeni personel alınması konusunda bir planlanmanın olduğunu fakat ihtiyaçların artması durumunda ise yıl içinde bu hususta gerekli sayı artış ve düzenlemelerinin yapılacağını belirti.

EYT İçin 2020 Yılında Bütçe Ayrılmadı

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, emeklilikte yaşa takılanlar için bütçeden kaynak ayrılıp ayrılmadığına konusunda gelen bir soru üzerine ise "2020 yılı bütçesi planlanırken hali hazırda belirlenmiş Kalkınma Planı, Yeni Ekonomi Programı ve mevzuatta tanımlanmış görevler kapsamında bir planlama yapıldığını ifade etti.

Dolayısıyla mevzuatta daha kesinleşmemiş ve esasları belirli olmayan herhangi bir konuda bütçeden yeni bir kaynak ayrılmasının imkansız olduğunu belirti.

Önümüzdeki yılın dış borçlanma hedefine ilişkin gelen sorulan üzerine ise Ağbal, Hazine ve Maliye Bakanlığının, 2020 yılı borç yönetim planına ilişkin gerekli açıklamaların ayrıca geniş kapsamlı bir şekilde yapılacağını açıkladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.