1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Defans Oyuncularımız Parıldıyor
Defans Oyuncularımız Parıldıyor

Defans Oyuncularımız Parıldıyor

Uzun yıllar boyunca A Milli futbol takımımızda en önemli eksik olarak görülen uzun boylu, atletik, ayağı iyi ve dengeli defans oyuncusu profili yeni jenerasyon ile oldukça arttığı görülüyor.

A+A-

Milli takımımızın daha önce katıldığı hem elemeler hem de şampiyonalarda en önemli eksik olarak defans hattımız görülüyordu. Genellikle oldukça iyi mücadele eden milli takımımız hep basit defans hatalarının kurbanı olarak birçok defa büyük hayal kırıklıkları yaşamıştı.

Bu doğrultuda yan toplar adeta kabusumuz olup rakip forvetlere göre kısa kalan defans oyuncularımız yüzünde yan toplardan çok sayıda golü kalemizde görüyorduk. Fakat genç jenerasyonumuz ile bu durum tamamen tarihe kavuşmuş görünüyor.

İngiltere’de harika bir sezon geçiren Çağlar Söyüncü, geçen sene gösterdiği performans ile Juventus’a transfer olan Merih Demiral, bu sene sakatlıklardan fazla forma şansı bulamasa da Ozan Kabak, Almanya’da çok iyi bir sezon geçiren Kaan Ayhan gibi teknik, hava toplarında üstün, ayağını iyi kullanan ve en önemlisi son derece istekli bir defans hattımız bulunuyor.

Elemelerde Sadece 3 Gole İzin Verdik

Defans oyuncularımızda yaşanan bu değişimin oyun ve skora da yansıdığı görülüyor. Elemelerde oynadığımız 8 maçta hem de Fransa’nın olduğu grupta sadece 3 gole izin veren milli takımımız bu anlamda elemelerin en iyi defans performanslarından birini gösteriyor.

Üstelik kafa toplarından bulduğumuz 8 gol ile bu alanda en iyi istatistiğe sahip milli takım olarak ön plana çıkıyoruz. Bu genç ve yetenekli defans oyuncusu jenerasyonumuz ile daha uzun süreler milli takımımızın sorun yaşamayacağı görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.