1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Hükümetten Müjde! Çalışan Çalışmayan, Ev Kadını, Esnaf, Emekli Ve İşsizlere 601 TL Para Yardımı! Kimler alabilir?
Hükümetten Müjde! Çalışan Çalışmayan, Ev Kadını, Esnaf, Emekli Ve İşsizlere 601 TL Para Yardımı! Kimler alabilir?

Hükümetten Müjde! Çalışan Çalışmayan, Ev Kadını, Esnaf, Emekli Ve İşsizlere 601 TL Para Yardımı! Kimler alabilir?

Devlet bu güne kadar muhtaç ve herhangi bir geliri bulunmayan kişilere gıda, konut, sağlık gibi ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmesi için Şartları sağlayan yaşlılara her ay 672 lira 65 yaş aylığı aylığı ödeniyor. herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmayan yaşlılara bu destek sağlanıyor.

A+A-

Bu kapsamda yapılan aylık 672 lira. Başvuru şartları ve diğer akla takılan konuları sizin için araştırdık. Kimler alabilir? İlk koşul 65 yaşını doldurmuş olmak. Sosyal güvenlik kuruluşlarından gelir veya aylık alınmıyor olması gerek. Başvuru nereye? Başvuru kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (kaymakamlık) yapılıyor. Kaç günde sonuçlanır? 1 ay içerisinde işlemlerin sonuçlanması gerekiyor. Yani 65 yaş aylığı için uzun zaman beklemek gibi bir durum söz konusu değil. Emekli olana var mı? Hayır emekliler yararlanamaz. 

YAŞLI AYLIĞI 2019 ZAMMI NEDİR?

65 yaş aylığı 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere zamlandı. 2022 sayılı yasaya göre; 65 yaş aylıkları memur maaş katsayısına göre belirleniyor. Bu katsayı, 3 Temmuz itibarıyla enflasyondaki artışa göre 0.13056'dan 0.138459'a çıktı. Yani yüzde 6.05 oranında arttı. Yapılan hesaplamayla yeni muhtaç yaşlı maaşı aylık 601 liradan 637 liraya çıkacak.

GELİR ŞARTI VAR

Muhtaçlık değerlendirmesi nasıl yapılır? Muhtaçlık değerlendirmesi; yaşlının kendisi ve eşinin gelir, servet ve harcamaları ile birlikte nafaka yükümlülüğü dikkate alınarak yapılıyor. Buna göre; kişi başına gelir 701 liranın altındaysa aylık bağlanır. Eş ve başvuran kişinin geliri toplamı 1.402 lirayı aşıyorsa aylık bağlanmaz.

NE KADAR ZAM GELDİ?

65 yaş aylığı 1 Ocak itibarıyla 672 TL’ye çıkı. Aralık 2019’da 637 TL’ydi. Üç ayda bir yapılan ödeme artık her ay yapılıyor.

HESABA NE ZAMAN GEÇİYOR?

Doğum tarihinin son rakamı 0-5 arası olanlar 5’inde, 1-6 arası olanlar 6’sında, 2-7 arasında olanlar 7’sinde, 3-8 olanlar 8’inde, 4-9 arası olanlar 9’unda ödeme alır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
382 Yorum
İlgili Haberler