1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Asgari ücretliye ikramiye müjdesi! Asgari ücretlilere zam ne kadar yapılacak?
Asgari ücretliye ikramiye müjdesi! Asgari ücretlilere zam ne kadar yapılacak?

Asgari ücretliye ikramiye müjdesi! Asgari ücretlilere zam ne kadar yapılacak?

Asgari ücretlilere zam ne kadar yapılacak? Asgari ücretliye ikramiye verilecek mi? Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında Ekonomik İstikrar Kalkanı paketleriyle açıklanan haberlerden bir tanesi de asgari ücretle çalışan vatandaşların maaşlarını 7 ay zamlı olarak almaları. 7 ay boyunca ayların 31 gün çekmesi nedeniyle 1 günlük ilave ödemeler yapılacak.

A+A-

Bu ay maaşlarını zamlı olarak alacak olan asgari ücretlilerin büyük bir bölümü asgari ücretlilere mayıs ayı zammı konusunu detaylı olarak bilmiyorlar. Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında Ekonomik İstikrar Kalkanı paketleriyle açıklanan haberlerden bir tanesi de asgari ücretle çalışan vatandaşların maaşlarını 7 ay zamlı olarak almaları. 7 ay boyunca ayların 31 gün çekmesi nedeniyle 1 günlük ilave ödemeler yapılacak. Aynı zamanda ücretsiz izne çıkarılan ya da işten ayrılan asgari ücretliler için de kısa çalışma ödeneği kapsamında maaşlarının yarısı kadar ödeme yapılacak. İşte habere ilişkin olarak diğer detaylar..

Asgari ücretlilere ikramiye verilecek mi?

2020 yılında net tutarı 2324.70 lira olarak belirlenen asgari ücret hakkında asgari ücretle çalışan vatandaşların en çok merak ettikleri konulardan bir tanesi de asgari ücretlilereikramiye verilecek mi konusu oldu. Ancak korona virüs tedbirleri kapsamında kısa çalma ödeneğinden faydalanan asgari ücretliler için bu konuda henüz net bir açıklama yapılmış değil. Daha önce bir televizyon kanalında açıklama yapan Sayın Başkan Recep Tayyip Erdoğan kesinlikle asgari ücretliler için bir müjde olacağını, bu konu hakkında çalışmaların yapıldığını ve meclisten en kısa süre içerisinde çakabileceğini belirtmiştir.

Asgari ücretlilere zam ne kadar yapılacak?

7 ay zamlı maaş haberleri ardından birçok asgari ücretle çalışan vatandaş asgari ücretlilere zam ne kadar olacak konusunu merak ediyor. Bu konuya ilişkin olarak 30 gün olan aylarda 30 günlük ödeme yapılırken 31 gün çeken aylarda da 1 günlük ek ilave ödemenin yapılması kararı alındı. Asgari ücretliye günlük brüt 98.10 olarak yapılmakta ve bu tutar 77.45 olarak belirlenmektedir. 7 ay 31 gün çektiği için asgari ücretlilere 7 günlük çalışma ücretleri verilmektedir. Konuya ilişkin olarak açıklama Gelir İdaresi başkanlığı tarafından da yapılmıştır. Bu zorlu süreçte aynı zamanda ilk olarak 2016 yılında çıkarılan asgari ücret desteği 2017, 2018 ve 2019 yıllarında da çıkarılan kanun maddeleriyle asgari ücretle çalan vatandaşların yanında olmaktadır.

asgari.jpg

Asgari ücret 2020 ne kadar? (Net ve Brüt)

Asgari ücrete 2020 yılında yapılan zam oranı yüzde 15,03 oranında zamlandı. Asgari ücretliye yapılan bu zam ile birlikte 2020 asgari ücret brüt 2.943,00₺ oldu. 2020 asgari ücret net tutarı ise 2.324,70 olarak belirlendi.

Asgari ücret 2020 Agi ne kadar oldu?

  • Bekar 220,62 TL
  • Evli, eşi çalışmayan 264,75 TL
  • Evli, eşi çalışmayan, 1 çocuklu 297,85 TL
  • Evli, eşi çalışmayan, 2 çocuklu 330,94 TL
  • Evli, eşi çalışmayan, 3 çocuklu 375,07 TL
  • Evli, eşi çalışan 220,62 TL
  • Evli, eşi çalışan, 1 çocuklu 253,72 TL
  • Evli, eşi çalışan, 2 çocuklu 286,82 TL
  • Evli, eşi çalışan, 3 çocuklu 330,94 TL
  • Evli, eşi çalışan, 4 çocuklu 353 TL
  • Evli, eşi çalışan, 5 çocuklu 375,07 TL

Asgari ücretliye yardım

Korona virüsle mücadele kapsamında yapılan yardımlardan bir tanesi de asgari ücretliye yardım konusudur. Bu kapsamda asgari ücretle çalışan vatandaşlar devlet ve belediyelerden geçim zorluğu bulunduklarında gıda yardımı alabilmektedirler. Bu yardımlardan faydalanmak için belediyelerin sosyal yardımlaşma birimlerine şahsen başvurmak gerekiyor. Yapılan başka bir yardım da elektrik fatura yardımı. Yine maddi durumu olmayan ailelerin elektrik faturalarının bir kısmı devlet tarafından ödenecek. Durumlarını bakanlıkların gerekli birimlerine ileten asgari ücretliler bu yardımdan faydalanabilmektedirler. Ayrıca asgari ücretlilere kira yardımı da yapılmaktadır. Bunun için de ilgili yerlere şahsen başvuruların yapılması gerekmektedir.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler